Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potpuni raskol u Šibeniku

Pauk: Štrajkaši su dobivali novac; Blažević živio sa 450 kuna

''Ovo je pokušaj manipulacije javnošću'', rekao je Blažević te dodao da su im isplaćivane premije, stanarine i hranu, no ne i plaće...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Potpuni raskol na Šubićevcu. Predsjednik Goran Pauk obratio se javnosti, kako je rekao, "istine radi, da se vidi da igrači nisu siromasi, da su dobili novac i da nije baš točno da uprava ništa ne radi".

Pa je nabrojio iznose koje je u 2011. godini Šibenik isplatio štrajkašima. Prema Pauku, Blažević, Medvid, Kartelo, Fuštar, Aračić, A. Bulat, Bačelić-Grgić, Čulić, Krišto, Jelić i Režić dobivali su novac za premije, hranu i stanarine.

Iznio je uplate od 68 tisuća kuna, 96 tisuća kuna, 78 tisuća kuna, 113 tisuća kuna, 64 tisuće kuna, 48 tisuća kuna, 94 tisuće kuna, 44 tisuće kuna, 34 tisuće kuna i 33 tisuće kuna. Nije govorio kojem je od igrača koliko isplaćeno. Jasna je Paukova namjera, želio je štrajkaše prikazati kao tipove kojima je u 2011. godini isplaćen novac.

Ali, istina je i da to nisu plaće, već iznosi za premije, hranu i stanarine iz 2010. godine. Među isplatama je čak i premija za pobjedu Šibenika nad Hajdukom iz 2009. godine, a tada su još igrali Zec, Alispahić, Ademi...

Od štrajkaša u toj su utakmici nastupili Blažević, Bačelić-Grgić, Fuštar i Medvid. Paukov istup uime štrajkaške grupe popratili su i Blažević, Kartelo i Fuštar. S time da ih direktor Marko Karadžole najprije nije želio propustiti na Paukovo izlaganje, ali na predsjednikov zahtjev direktor je ipak popustio. Nakon Pauka svoj dio kazali su i igrači.

''Ovo je pokušaj manipulacije javnošću'', rekao je Blažević.

Nisu oni negirali da im je isplaćen novac, ali priča ima i svoju drugu stranu. Njihova su potraživanja za plaće od studenog 2010. godine. Kartelo je precizirao da je od 94 tisuće kuna, koliko mu je plaćeno, 33 tisuće kuna dao za doprinose, 15 tisuća kuna platio je PDV, šest tisuća kuna bili su troškovi knjigovođe, sam je kupovao kopačke, ima troškove prijevoza, pa mu je mjesečno ostajalo dvije tisuće kuna.

A Blažević je otkrio da su njemu plaćene 64 tisuće kuna, s time da je specificirao troškove prema kojima je ispalo da mu je za mjesečni život ostalo 450 kuna.

(Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider