Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Samo u Hrvatskoj

Pakleni plan: Idu u stečaj, a onda čekaju pozivnicu HNS-a!

Nogometaši Rijeke ovu bi sezonu, osim po dolasku bogatog talijanskog ulagača Gabriela Volpija, mogli zapamtiti i po šest, nikada lakše osvojenih bodova...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najnovije informacije

Kako saznajemo, čini se kako će Karlovac i Šibenik ipak zaigrati u nastavku HNL-a. Šibenik se dogovorio s pet od sedam igrača koji potražuju dugovanja, a s ostalom dvojicom dogovor bi trebao biti postignut tijekom današnjeg dana.

Karlovac je sve dogovorio rješavanje problema dugova bivšem igraču Viktoru Špišiću i skidanje suspenzije klubu.

U najgoroj situaciji je Varaždin koji se dogovorio tek s jednim od čak sedam igrača kojima duguju.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zbog nedolaska Karlovca na gostovanje na Kantridu, Riječani su bez borbe do tri boda stigli u 15. kolu, a isto bi im se moglo dogoditi i danas u Varaždinu.

Varaždinci i dalje pokušavaju dogovoriti odgodu isplate dugova za nekoliko bivših igrača. Ne uspiju li, zbog suspenzije nemaju pravo igrati današnje 19. kolo HNL-a. Neće ih spasiti ni najavljeno podizanje zahtjeva za pokretanje stečaja. Za postupak proglašenja stečaja ipak je potrebno malo više od nekoliko sati, a utakmica s Rijekom zakazana je za 17 sati.

Kako u stečajnom postupku vjerovnici imaju rok od mjesec dana da prijave svoja potraživanja, upitno je mogu li Varaždinci stečaj realizirati i do sljedećeg prvenstvenog kola. Ne odigraju li dvije utakmice, varaždinski prvoligaš bit će bačen u najniži rang natjecanja, a to je u ovom slučaju Druga županijska liga, odnosno peti stupanj natjecanja.

U pregovorima s vjerovnicima Milan Pavličić i dalje je najtvrđi orah. "Ne dobijem li sad novac, više ga nikad neću vidjeti", kaže Pavličić, kojem Varaždinci ne duguju 1,2 milijuna kuna, kako je u prvom trenutku rečeno u klubu, nego bi ukupni dug s glavnicom i zateznim kamatama moglo narasti na nevjerojatnih dva milijuna kuna!

Vjerovnici u varaždinskom, ali i u slučaju drugih klubova koji su pod suspenzijom, ovog puta pušu na hladno. Kako kažu, u nogometnim krugovima priča se da klubovi s velikim minusima planiraju na kraju sezone proglasiti stečaj s preustrojem.

To znači da svi sele u Drugu ligu, no, kako bi se Prva HNL u tom slučaju znatno smanjila, klubovi se nadaju pozivnicama Hrvatskog nogometnog saveza, kojima bi se ponovno vratili u prvoligaško društvo.

Nevjerojatna priča, ali u kuhinji hrvatskog nogometa i te kako moguća! (Agencija VLM)

Nastavi čitati

Nastavi čitati