Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Torcida izviždala Kerumove

'Ovo je slamka spasa koju Hajduk mora opravdati'

Jedan od vodećih gradova u državi po nezaposlenosti – Split - odlučio je u ovoj krizi spašavati - nogometni klub!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na neizvjesnoj i dramatičnoj sjednici Gradskog vijeća - Hajduk je ipak izbjegao stečaj! No, Kerumova sestra i političari - nisu izbjegli zvižduke Torcide!

Tisuću navijača dočekalo je vijećnike, i dok je počinjala sjednica unutra se čulo upozoravajuće skandiranje. Vidjelo se da predsjednici Vijeća Nevenki Bečić nije ugodno. Što god ona danas govorila, bilo je očito da su ih navijači pritiskom natjerali da promijene odluku.

Što se tiče nove Uprave Hajduka, došla je na čelo kluba tek prije nekoliko mjeseci. Oni zaista nisu direktno odgovorni za dug od 100 milijuna kuna u klubu, a mogu li ga izvući iz krize?

Kažu da će pokušati sve, nadajmo se uspjehu. Svakako, Grad je pristao biti jamac, banke sada mogu dati tih 30 milijuna kuna Hajduku. Ako Hajduk ne bude vraćao, vraćat će Grad odnosno građani koji iz svojih plaća pune proračun.

Poruka vijećnicima bila je jasna. Mi smo ovdje, pa da vidimo usudite li se opet glasovati protiv pomoći Hajduku. SDP i HNS nisu ni došli. Ostali su izglasali da će Grad biti jamac Hajduku za kredit.

Prije samo tri dana, u petak, većinski Kerumovi vijećnici nisu htjeli dići ruku za kredit. No, Torcida je neugodnim skandiranjem nakon te sjednice očito natjerala Keruma na promjenu odluke.

Nevenka Bečić je nakon odobrenog kredita odlučila i pozdraviti Torcidu s prozora, no navijači su je izviždali pa se povukla. Građanima je drago što voljeni Hajduk neće u propast. Ali gdje su potrošeni milijuni? Hoće li ranije Uprave odgovarati za 100 milijuna kuna duga, pitaju se?

''Uprave žive luksuzno dok ima para, a kad nestane traže pomoć. A to je od nas poreznih obveznika'', mišljenja je jedan navijač.

''Ovo nam je slamka koju moramo opravdati'', Branka Ramljak iz nadzornog odbora Hajduka.

Mnogi Splićani su danas računali što se drugo moglo s 30 milijuna kuna napraviti u Gradu. Ova sadašnja, novija Uprava stvarno mora dokazati da je drugačija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider