Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO Mamić: Normalni ljudi ne bi mijenjali Vlatka Markovića

Kandidaturu Vlatka Markovića za predsjednika HNS-a predstavio je – Zdravko Mamić!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na predaji službene kandidature Vlatka Markovića za predsjednika HNS-a uvodnu riječ uzeo je izvršni dopredsjednik i predsjednik Zagrebačkog nogometnog saveza Dinama Zdravko Mamić.

„Za mene je ovo izuzetno emotivan dan jer nisam znao da ću imati čast držati govor na presici. Uzbuđen sam i ponosan da mogu sjediti uz Vlatka Markovića koji je 1962. igrao polufinale Svjetskog prvenstva, kada sam ja imao tri godine“, patetično je započeo Mamić te je naglasio kako je Marković kao dopredsjednik saveza odveo Hrvatsku na dva velika natjecanja i kao predsjednik četiri puta.

Uzbuđen sam i ponosan da mogu sjediti uz Vlatka Markovića koji je 1962. igrao polufinale Svjetskog prvenstva, kada sam ja imao tri godine

Mami želi da Marković vodi HNS još bolje, ali nema zamjerki na dosadašnji rad

“Nenormalno je da se omalovažava lik i djelo jednog takvog čovjeka. Ponosan sam što je deset županijskih saveza podržalo naš prijedlog. Civilizirano smo ovjerili kandidaturu kod javnog bilježnika. Naglašavam to zato što se u posljednje vrijeme falsificira činjenično stanje. Stalno se falsificira“, povisio je ton Maminjo, a zatim uzeo dramaturšku stanku, pa nastavio: „Predlažemo čovjeka koji ima najveće rezultate u ovoj državi. Ponosan sam što u ime 10 županijskih saveza mogu predsjedniku komisije Stanku Hautzu predati kandidaturu“, rekao je Mamić, pa se obratio Markoviću:

„Želim da nas vodite još malo bolje, ali nemam nikakvih zamjerki na vaš dosadašnji mandat. Vaši rezultati su impresivni, Hrvatska je prva na ljestvici, mlada je reprezentacija promarširala kroz skupinu i osvojila prvo mjesto, ali nismo otišli dalje. U-19 reprezentacija treća je u Europi i plasirala se na SP. U 17 ušla je u elitnu skupinu. I naša dva kluba Dinamo i Hajduk imaju ozbiljne šanse za plasman u drugi krug. Ponovno se falsificira da je hrvatski nogomet u raspadu, da je u mulju, a to je laž i neistina. U trenutku kada se raspadaju mega tvrtke, kada je Hrvatska u dubokoj recesiji, u HNS-u imamo stabilnost. To su mogli napraviti samo odgovorni ljudi. Ja nikada u životu nisam vidio da ljude koji vode tako stabilan savez netko želi promijeniti. To je samoubojstvo, to ne mogu napraviti normalni ljudi."

"Želim da mediji budu moralna snaga ovog društva, ali ovo je dno dna što se te do sada radili. Nikada se nije dogodilo da ovakvog kandidata stave u sjenu onoga što nikada nije ništa napravio, ali samo fino priča. Ovo je bitka medija i Štimca protiv HNS-a. Podijeljeni su gradovi, županije, susjedi… Nama Hrvatima ne treba neprijatelj kada smo mi sami sebi neprijatelji“, konstatirao je Mamić, a onda još malo nahvalio Markovića:

„Nije mu bilo teško otići u Split i stvarati veliki Hajduk, sve je dao za Hrvatsku, a danas se treba braniti. Neću više govoriti, svoju presicu ću održati nakon povratka iz Španjolske. Bit ćete obaviješteni gdje i na kojem mjestu“, zaključio je Mamić i da riječ predsjedniku Izborne komisije Stanku Hautzu:

„Izborna komisija valjanost će potvrditi najkasnije pet dana nakon isteka roka za primanje kandidature. Materijali moraju biti primljeni do 2. prosinca. Komisija u roku pet dana mora utvrditi valjanost kandidature. U roku od daljnja dva dana mora se donijeti odluka i objaviti u Narodnim novinama. U roku sljedeća dva dana kandidati mogu podnijeti žalbu. Žalbena komisije mora donijeti odluku nakon dva dana. Nakon odluke Žalbene komisije nema nove žalbe. Komisija će se sastati 6. ili 7.prosinca i ocijeniti jesu li kandidature valjane“, kratko je objasnio Hautz pravne note po kojima će Marković i Igor Štimac morati dalje „plesati“.

Marković ipak ima program, predstavljanje uskoro

Na posljetku je došao red i na „El Presidentea“. „Hvala svima na onom što ste mi rekli. Vratilo me je to u godine kada smo bili možda i veći prijatelji nego danas“, izjavio je Marković, a zatim je pročitao priopćenje.

„Na današnji dan, 30. studenoga službeno postajem kandidat za predsjednika HNS-a i tim slijedom predajem obveznu dokumentaciju koja sadrži šest zasebnih dokumenata i to:

Podrška deset županijskih saveza, uvjerenje o prebivalištu za najmanje 12 mjeseci, uvjerenje da nisam aktivni nogometni sudac niti da sam to bio posljednje tri godine, uvjerenje da nisam posrednik u transferima igrača niti ugovaranja utakmica, niti da sam to bio posljednjih godinu dana, uvjerenje da se protiv mene ne vodi kazneni postupak.

Zahvaljujem se ovom prigodom ZNS-u i županijskim savezima koji su svojim potpisima, u meni, na osnovu dugogodišnjeg i mukotrpnog rada i svih ostalih rezultata prepoznali osobu koja apsolutno zna i može voditi hrvatski nogomet. Poštujući demokratsku proceduru, službena prezentacija mojega programa uslijedit će tek nakon ispunjenja uvjeta o kandidaturi.

S obzirom da u četvrtak 2. prosinca, točno u ponoć, ističe rok za prijavu kandidature, mi ćemo vas u petak, u jutarnjim satima, obavijestiti o datumu i mjestu održavanja prezentacije. A već sad vas pozivam da se u interesu hrvatskog nogometa tom prigodom upoznate s planom i programom koji garantira prosperitet i budućnost hrvatskog nogometa. Tada će biti prilike da odgovorim na sva pitanja koja zanimaju vas i hrvatsku javnost“, s ovim je Marković završio obraćanje medijima i hrvatskoj javnosti.

"Žao mi je što nema pitanja i potpitanja, ali imat ćete priliku poslije prezentacije."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider