Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Naš Hajduk ih 'oprao'

Otvoreno pismo HNS-u: 'Slavonija će se očistiti, a vi nikad nećete isplivati iz mulja!'

Iz udruge Naš Hajduk poslali su otvoreno pismo Hrvatskom nogometnom savezu.

Pismo koje potpisuje predsjednik udruge Žan Ojdanić prenosimo u cijelosti.

Mandžukić u potopljenoj Gunji: 'Svi su ovdje naši prijatelji'

HNL potvrdio da je lakrdija od lige: Derbi registriran 3:0 za Dinamo!

"Gospodo iz Hrvatskog nogometnog saveza,

ovim putem odajemo vam javno priznanje. Divimo vam se jer ste prepoznali stvarne prioritete u presudnim trenucima za Republiku Hrvatsku, kada se cijela država - uključujući i nogometne navijače, vama tako nevjerojatnu i gadljivu pojavu - ujedinila u borbi protiv katastrofe u Slavoniji.

Da, gospodo iz HNS-a, vi ste sazvali hitne sjednice kako biste ekspresno odlučili o rezultatu jedne nogometne utakmice - koji je, naravno, glasio 3:0 za Dinamo. Niste se morali posebno mučiti jer ionako smo unaprijed znali kakva će biti vaša odluka, jednako kao što smo znali da će jednu običnu nogometnu utakmicu osiguravati tisuće policajaca, pa čak i državni helikopter, i to baš u trenucima kada na drugom kraju države stanovnici s krovova svojih kuća doslovno mole za pomoć iz zraka.

Slavonska ravnica nije prioritet vama, pa čak ni Slavoncu koji vas navodno vodi, a svi vrlo dobro znamo zašto. Zato što u njenoj mutnoj vodi nema profita, nema potencijala i nema poslovnih prilika za brzu zaradu. Možda jednog dana tek eventualno postavite nekakav kamen temeljac na mjestu koje je danas pod vodom dubokom pet metara. Lažni, naravno, kao što je svoju lažnu fotografiju u uniformi hrvatskog branitelja na zid postavio čovjek kojemu tako odano i učinkovito, besramno služite.

Možda se ovaj put nađe i kakva slika u vatrogasnoj uniformi, liječničkoj kuti ili spasilačkoj odori, svejedno. Kakva zahvalnica ili plaketa.

Ali, gospodo draga, znajte da Hrvatska pamti. I za deset ili dvadeset godina uvijek će se sjećati tih besprizornih likova iz organizacije koja nosi lažni pridjev 'hrvatski', grupice besramnika kojima na pameti nije ništa osim zgrtanja milijuna eura i ulaganja u same sebe, uz naravno pogodovanje jednoj jedinoj spodobi koja je okupirala kompletan nacionalni nogomet. Nekad našu zajedničku radost, danas stid. Skupljajte gospodo vaše milijune i nemojte se, molimo vas, ni osvrtati na nesretnu Slavoniju.

Ona danas smrdi. Ali očistit će se i biti još ljepša, za razliku od vas koji ćete vječno zaudarati. I ondje, i u Dalmaciji i Lici, u Istri i u cijeloj Hrvatskoj. Iz vašeg mulja vi nikada nećete isplivati", stoji u pismu udruge Naš Hajduk.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider