Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova afera!

Otkrio USKOK-u: 'U crnim koferima nosili novac i kupovali utakmice!'

Jedan neimenovani i nezadovoljni nogometaš Karlovca poslao je na adresu USKOK-a priopćenje u kojem je iznio prljave radnje kojima se navodno koristio klub sa četiri rijeke, još dok su bili u drugoj ligi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Na tragu ovih najnovijih uhićenja u redovima čelništva HNS-a, a u interesu rasvjetljavanja događanja u i oko NK Karlovac, a zbog informiranja šire društvene javnosti, želim vam iznijeti neka svoja saznanja i ostati anoniman.

>> 'Mamić je namjestio meč protiv Lyona jer mu treba novac'

>> Otkriveno što su Štimac i Sinovčić rekli USKOK-u!

>> 'Trebamo prijelaznu vladu, a Zvonu Bobana za predsjednika!'

Dugo godina bavim se nogometom, najprije kao igrač, a sada kao djelatnik u klubu. Iz meni dostupnih izvora, a izrečeno je to mnogo puta na mnogo javnih mjesta, mogu vam kazati sljedeće:

NK Karlovac je ušao u Prvu HNL zahvaljujući kupovini utakmica preko delegiranih sudaca i protivničkih igrača.

Najveću ulogu u kupovini imali su tadašnji čelnici kluba Neven Šprajcer i Krešimir Petković potpomognuti tadašnjim trenerom Igorom Pamićem.

Utakmice su kupovane na način da se otišlo dan ranije na večeru sa sucima i ponudila određena cifra novca u crnim koferima. Često puta u koferima se nalazila mnogo veća svota novca od tražene pa su gore navedene osobe ostale zatečene sudačkom 'skromnošću' pa kada bi se vratili iz WC-a s odbrojanom svotom novca u kovertama, ovi bi ih dočekali pomalo nervozni s pitanjem jesu li previše rekli.

Kada bi sve bilo dogovoreno javili bi svojim igračima da sutradan mogu uplatiti određenu svotu na kladionici prema dogovorenom i na taj način dolaziti do svoje plaće.

Da je tome tako, govori činjenica da u klubu nekoliko mjeseci ne dolazi plaća, a sve je krenulo kada su Šprajcera, Perkovića i Pamića maknuli iz kluba.

Da je u klubu bilo kriminala svjedoči i činjenica da izvide vrši već neko vrijeme karlovačka policija, ali za sada ne izlazi s detaljima u javnost.

Opće je poznato da je protiv Nevena Šprajcera podnesena kaznena prijava Državnom odvjetništvu u Karlovcu i da taj čovjek ne bi smio preko granice, ali svejedno sjedi na čelnom mjestu Županijskog nogometnog saveza unatoč odredbama HNS-a koji to ne dopušta.

Uvjeren sam kada biste pritisnuli ovaj trojac da biste došli do mnoštva korisnih informacija koje bi bile od pomoći u pokrenutoj istrazi protiv ovog dvojca (Širić, Djedović), ali i šire.

Također, siguran sam da dugogodišnji tajnik NK Karlovca, gospodin Nikica Rudar, raspolaže mnoštvom informacija koje mogu biti korisne. Isto tako, gospodin Šprajcer raspolaže u svojoj kućnoj kolekciji brojnim sumnjivim ugovorima s igračima i sponzorima kluba koje je prilikom svoje smjene ukrao iz klupskog računala i prebacio sebi. I u to je upućen gospodin Rudar.

Nadam se da ću ovim pismom barem malo pomoći i pridonijeti rasvjetljavanju kriminala koji se uvukao u sve pore društva, a tako i u HNS i sve "njegove" ljude", stoji u priopćenju neimenovanog igrača. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider