Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teške riječi

Bivši sudac šokirao optužbama na račun Markovića!

"Kći je tada, kad sam osuđen, odlučila studirati pravo. Danas je na drugoj godini. Kad obitelj imate uza se, sve možete izdržati, obitelj mi je bila jedina potpora", kazao je Ivan Katuša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čakovčanin Ivan Katuša jedini je sudac koji je u povijesti hrvatskog nogometa osuđen zbog primanja mita. Godine 2002. osuđen je na dvije godine zatvora nakon što je pokojni predsjednik Hrvatskog dragovoljca Stjepan Spajić priznao da mu je dao 10.000 eura za “pošteno suđenje”. Dogovor nije uspio, Katuša je dan kasnije novac vratio, ali to ga nije spasilo kazne.

Nažalost, taj slučaj nije potaknuo daljnje čišćenje nogometa. Katuša je ostao izoliran slučaj, dok su klubovi i suci, pokazao je slučaj Širić, nastavili raditi po starom. Pa iako mu je grijeh dokazan na sudu, Čakovčanin danas tvrdi da je ispao Pedro.

Nakon dugog vremena, Katuša je odlučio progovoriti, te je samo za Večernji list naglasio:

"Otkako je Vlatko Marković na čelu Hrvatskoga nogometnog saveza, ni jedno prvenstvo nije regularno! Sve počinje na lokalnoj razini i širi se dalje prema vrhu. Namještale su se utakmice po županijskim ligama, a namještala se i prva liga", kaže Katuša. Ovo je dodatni šlag na priču o velikoj aferi koja potresa hrvatski nogomet i čini se da će još neke stvari isplivati na površinu, kao i potencijalne osobe upletene u namještanja utakmica...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider