Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO Osveta Markovića: Štimac prijavljen disciplinskoj komisiji HNS-a!

Na zaprepaštenje svih, na 'aktualnom stanju u hrvatskom nogometu' predsjednik se nije ni pojavio.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su svi očekivali da će glavni domaćin biti predsjednik Vlatko Marković, pojavio se glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić. Press konferencija imala je radni naziv "aktualno stanje u hrvatskom nogometu", no 'el presidente' je opet na putu.

„Sutra će biti službena predaja dokumenata Vlatka Markovića za izbornu skupštinu. U tijeku je postupak kandidiranja. Dvije kandidature su u fazi predaje. Kandidati moraju ispuniti nekoliko uvjeta“, u uvodu je rekao Srebrić, a zatim je obrazložio koje to uvjete kandidati moraju ispuniti.

>> Štimcu Zagrebačka županija, saveznik Markoviću okrenuo leđa

>> Mamić show: 'Vrijeđaju me gdje god se pojavim!'

„Kandidat mora predati dokument o prebivalištu u zadnjih 12 mjeseci. Mora dokazati da nije obavljao posao nogometnog suca u posljednjih godinu dana te da nije posredovao u transferima igrača u posljednjih 12 mjeseci. Zatim da se protiv istog ne vodi kazneni postupak. Te na kraju moraju predati i ovjerene potpise šest županijskih saveza te potpis svoga matičnog saveza“, objasnio je glavni tajnik HNS-a te ponovio da će se izborna skupština održati 17. prosinca.

Na pitanje može li komentirati odluku predsjednika NS Zagrebačke županije Ivana Brlekovića da se prikloni Igoru Štimcu, Srebrić je kratko odgovorio:

„Ne mogu komentirati postupak Brlekovića. To je tako kako je i neka ostane tako do daljnjega.“

Srebrić isprva nije htio komentirati niti kampanju Igora Štimca, ali nakon kratkog predaha ipak je izjavio:

„U pojedinim dijelovima postupka procedure dogodilo se nešto pod nazivom 'crne torbe s crnim novcem'. Uskok je proveo postupak i da je svoj nalaz. Iz toga proizlazi da nema konkretnih saznanja da su provedene kriminalne aktivnosti o navodnom kupovanju glasova Vlatka Markovića. Po službenoj dužnosti dana je prijava disciplinskom sudu budući da je takvim istupima ugled saveza doveden u posebnu situaciju, a što naravno ne stoji, kao što se vidi iz izvješća Uskoka. To je štetilo ugledu saveza i pojedinaca“, pomalo neodređeno je konstatirao Srebrić dodajući da svake godine u redovitom postupku financijski dokumenti prolaze kontrolne instance.

"Nakon što je izvješće prošlo revizorsku kuću, skupština je odobrila financijski izvještaj. Poslovalo se lege artis. Dolazile su kontrole i pregledavale su poslovanje. I nikada nije bilo primjedaba, a kamoli da se neregularno radilo, na ovakav način kako Štimac kaže.“

Srebrić je zatim otkrio da je na inicijativu nekoliko članova Štimac prijavljen disciplinskoj komisiji HNS-a. Kakve su moguće sankcije?

„Sankcije mogu biti novčane i vremenske. Vremenska kazna znači da se prekršitelju zabranjuje djelovanje u određenom razdoblju. Ne bih komentirao hoće li Štimac biti kažnjen. U redovitom sudskom postupku može se ići dalje“, kazao je Srebrić, ali nije htio komentirati znači li to da se Štimac neće moći kandidirati za predsjednika ako disciplinska komisija utvrdi njegovu krivicu.

U svakom slučaju, bit će zanimljivo vidjeti što će na to reći Štimac. Očigledno je da se kampanja vodi svim sredstvima i da možemo očekivati nove zaplete.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider