Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poručio glavni direktor

Oštri odgovor iz Dinama: 'Žrtve smo političkog progona!'

Nova izjava Željka Jovanovića o staroj temi izazvala je oštru reakciju u Maksimiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Evidentno je da je Mamić u sukobu interesa ma koliko odvjetnik Hanžeković tvrdio da nije. Pozivam i Poreznu upravu da pročešljaju tamo gdje ima naznaka anomalijama", izjavio je ministar i izazvao ogorčenje u Dinamu.

"Mislim da je neprimjereno da više od godinu dana se proziva za nekakav sukob interesa i da smo već godinu i pol dana osuđeni, a da nitko, uistinu nitko nije bio iz ministarstva tu kod nas. Dakle, to ono baš sliči - kadija tuži, kadija sudi", odgovorio mu je Tomislav Svetina, glavni direktor GNK Dinamo.

Naravno, Svetina dijeli mišljenje svog gazde Zdravka Mamića kako je Dinamo kao klub žrtva političkog progona.

"Ako izjavljuje prije nego što je nadzor vršen da je netko u sukobu interesa i da je počinio prekršaj, onda ja ne znam kako to nazvati, osim političkim progonom."

Maksimirske čelnike posebno je pogodilo rješenje ministarstva financija prema kojem je Dinamo od 1. siječnja dužan plaćati porez na dobit: "Mi držimo da je to rješenje nezakonito i trudit ćemo se putem tužbe upravnom sudu da to rješenje ukinemo."

Svetina se osvrnuo i na tužbu Udruge Naš Hajduk. Jesu li Dinamo i Lokomotiva u nelegalnoj simbiozi?

"Apsolutno ne. U nikakvoj nelegalnoj simbiozi. Vi kad analizirate igrače koje je Dinamo posuđivao ili koji su iz Dinama odlazili u druge klubove, onda ćete zaključiti da je Dinamo apsolutno najveći izvoznik igrača ne samo vani, nego i u Hrvatskoj", zaključio je.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider