Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opet suci u prvom planu

Oštar odgovor iz Hajduka: Utakmica je bila lakrdija, domaćinima je bilo neugodno

Nakon jučerašnje utakmice između Slaven Belupa i Hajduka i poraza splitske momčadi od ekipe koja se bori sa opstanak u ligi, najmanje se pričalo o iznenađujućoj pobjedi domaćina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naime, glavnu ulogu na utakmici imao je sudac Marko Matoc koji se proslavio isključenjem trenera 'Bilih' Igora Tudora, ali i sviranjem kraja utakmice prije isteka sudačke nadoknade.

Sinoć se svojim izvještajem s utakmice oglasio i NK Hajduk, a njega prenosimo u potpunosti:

"U lakrdiji od utakmice u Koprivnici Slaven Belupo pobijedio je Hajduk 3:0. Nakon susreta strijelci su se brzo zaboravili, najspominjaniji akter bio je (opet) sudac Marko Matoc iz Zaprešića. Odsudio je utakmicu na toj razini da su se Bijelima odmah nakon posljednjeg zvižduka došli ispričati igrači, treneri i čelnici Slaven Belupa.

A što se sve događalo? Krenimo unatrag. Od kraja. Odnosno "skoro kraja", jer predviđeni kraj nismo ni dočekali...

1. Najprije je Matoc dosudio pet minuta produžetka, pa nakon isteka pola svirao kraj. A pet minuta je bilo minimalno što se MORALO igrati.

2. Kad je isključen trener Hajduka Igor Tudor (nitko od aktera s obje strane ne zna zašto), ostali su na travnjaku mirno stajati igrači Hajduka. Solidarizirali su se i Koprivničani. Nije nikome ugodno bilo sudjelovati u toj lakrdiji...

3. A sudac Marko Matoc isključio je u 87. minuti trenera Igora Tudora zbog razloga o kojem će se vjerojatno dugo pričati. Ili neće. Jer isključen je - bez razloga! Naime, odjednom je Matoc, ničim izazvan, krenuo prema klupi Hajduka gdje su SJEDILI svi igrači i treneri. I pokazao je Tudoru put u svlačionicu. Na iznenađenje svih aktera, najprije se dugo nije znalo tko bi trebao biti isključen. Nakon svega, rekao je Tudoru da je ušao u teren (?!?!?), izašao iz svojeg prostora. Činilo se sve kao jedna šala... Poslao je Matoc zaštitare (smije li to????) da odvedu trenera Tudora prema svlačionici, reagirali su na njegov zahtjev i došli do klupe, uhvatili ga za ruku, vidi se sve na fotografijama...

4. Hajduk je bio značajno bolja momčad s gotovo 70 posto posjeda. Zamislite apsurda iz prvog dijela kad se lomio rezultat, momčad koja dominira posjedom i ima puno više loptu u nogama (Hajduk), napravila je 16 prekršaja (!?!?), a ona koja se grčevito brani (Slaven Belupo), samo dva.

5. Pokazao je sudac Marko Matoc izravni crveni karton Avdiji Vršajeviću u ranoj fazi utakmice nakon jednog prekršaja zbog kojega je poslije utakmice i domaćinima bilo neugodno što je sankcioniran na takav način. Smijala se i publika.

6. Delegat Damir Čilić iz Vinkovaca u službenom je izvješću napisao kako je "Sudačka četvorka na čelu s glavnim sucem vrlo dobro vodila susret".

7. Sudac Marko Matoc delegiran je za ovu utakmicu (?!?!?). Bio je delegiran i za prošli koprivnički dvoboj Slaven Belupa i Hajduka (3:3). O tom se dvoboju također dugo govorilo..."

Nastavi čitati

Nastavi čitati