Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
15.000 natkrivenih mjesta

Osijek gradi stadion: Šuker i Vrbanović na predstavljanju!

Hrvatska će kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo 2014. s Walesom odigrati 16. listopada u Osijeku...

Tim povodom danas je kod gradonačelnika Osijeka Krešimira Bubala gostovala visoka delegacija HNS-a na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom, izvršnim predsjednikom Damirom Vrbanovićem i povjerenikom za sigurnost Zoranom Cvrkom.

Čelnicima HNS-a predstavljen je projekt izgradnje, odnosno rekonstrukcije Sportskog kompleksa Gradski vrt. Kompleks bi se sastojao od nogometnog stadiona, atletskog stadiona i nogometnog kampa. Nogometni stadion trebao bi imati kapacitet od 15.000 potpuno natkrivenih sjedećih mjesta. Bit će jedinstvenog izgleda, imat će press zone i vrhunske lože, te hotel s pedesetak soba ispod zapadne tribine. Nogometni kamp trebao bi imati pet terena i sve popratne sadržaje potrebite za razvoj vrhunskih nogometaša.

Prema prezentiranom planu prva utakmica trebala bi se odigrati u proljeće 2014., a cijena izgradnje kretala bi se između 15 i 20 milijuna eura. Što se tiče financiranja objekta, navedeno je kako bi 75 posto sredstva trebalo doći iz strukturnih fondova Europske unije.

„S obzirom da je u našem slučaju riječ o rekonstrukciji postojećeg, ali značajnoj, iskorištene bi bile postojeća donja zapadna i istočna tribina, dok bi se sjeverna i južna radile nove. Teren bi bio ukopan 4,5 m ispod zemlje, te bi se sve tribine pružile do njega. Na taj način ulaz na stadion bio bi iz razine u sredini tribina, jer bi pola tribine bilo ukopano, a pola iznad zemlje, dok bi stadion postao pravi nogometni kompaktnog oblika, s tribinama do iza gola, dakle bez atletske staze“, rečeno je na prezentaciji projekta.

Bili živi pa vidjeli hoće li se ovo najave obistiniti.

Inače, Šuker je otkrio kako će cijene ulaznica za utakmicu s Walesom biti od 40 do 80 kuna, VIP lože od 200 do 500 kuna, dok će na južnoj tribini biti smještena djeca iz nogometnih škola.

Naravno da su novinari iskoristili situaciji i pitali Šukera da prokomentira Štimčev poziv Sammiru u reprezentaciju.

"Ja ne biram igrače za reprezentaciju. To je posao izbornika. Svakom igraču želim uspjeh jer imamo sveti cilj, a to je plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu", zaključio je Šuker dodavši da Danijelu Pranjiću želi da što prije ponovno obuče dres hrvatske reprezentacije.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider