Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oronula poljudska ljepotica!

Oranice HNL-a: Dinamo uložio milijun eura, Hajduk traži pomoć!

Odgođeni derbi podsjetio je na jedan od najvećih problema domaćeg nogometa - lošu infrastrukturu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je, kao i većina prvoligaša, u teškoj financijskoj situaciji, pa se za pomoć oko renoviranja terena i stadiona u cjelini okreće gradu Splitu, koji je i vlasnik cijelog poljudskog kompleksa. Suncem okupan, Poljud ostavlja dojam prave morske ljepotice. No, da je situacija daleko od idealne otkrila je obilna nedjeljna kiša i odgođeni derbi s Dinamom.

Predsjednik Hajduka Marin Brbić ističe:
"Mi znamo za problem s terenom, sa stadionom, naša drenaža je loša, ona već dugi niz godina nije mijenjanja. Nažalost, Hajduk je u takvoj financijskoj situaciji da to sebi nije u stanju priuštiti.“

Poljudski travnjak datira iz 1979. godine, što će reći kako nijedanput nije mijenjan od službenog otvorenja u sklopu Mediteranskih igara.

Direktor logistike na Poljudu Jakša Radnić objašnjava:
"Drenaža je čišćena prije cirka 2 godine, ali nije rađena analiza svih slojeva terena, to je osnovni problem."
I Dinamo je u prošlosti imao velikih problema s terenom. Posebno nakon ljeta 2009. i U2-ovog koncerta koji je u potpunosti uništio maksimirski travnjak. Modri su uložili veliki novac u renovaciju.

Za otprilike milijun eura, Dinamo je dobio travnjak s vrhunskom drenažom, pa čak i podnim grijanjem.
Milijun eura investirala je i Rijeka prije tri godine. I tako drastično poboljšala situaciju. Jedan od najproblematičnijih travnjaka HNL-a, danas se može nositi sa svim vrstama oborina.

"Dokaz tome je subotnja utakmica s Cibalijom, kad nas je dočekalo 14 cm snijega. Znači svim sredstvima našim, naši djelatnici kluba, da očistimo sve i započnemo utakmicu na vrijeme", poručuju s Kantride.

Radnić traži pomoć od Grada Splita.
"Grada je vlasnik stadiona i ima ugovoreno investiciono održavanje s Hajdukom. Nadam se da ćemo u suradnji s njima uspjet to riješiti."

A istu ovisnost o gradskim čelnicima dijele i svi ostali prvoligaši...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider