Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjever će dobiti ime po Kužeu?

Velika tuga i 61 baklja na sprovodu Josipa Kužea: Stigli Modrić, Boban, Ćiro, Dudu...

U 14.30 na zagrebačkom je Krematoriju pokopan Josip Kuže.

U nedjelju su navijači Dinama ostali bez svog heroja. Josip Kuže izgubio je bitku s leukemijom i u 62. godini napustio ovaj svijet. Danas su se od popularnog Jože oprostili obitelj, prijatelji i navijači.

Prvi dio posljednjeg ispraćaja bio je na komemoraciji u Dinamu, a na Krematoriju su se od Kužea oprostili svi koji su to htjeli.

Navijači počasna straža, gorjela 61 baklja

Okupili su se brojni prijatelji, bivši suigrači, njegovi igrači, kolege i veliki broj Dinamovih navijača. Pripadnici BBB-a zapalili su 61 baklju za svaku godinu života Josipa Kužea. Oni su ga i odnijeli na posljednje počivalište u dogovoru s obitelji. Navijači, koje je toliko volio, bili su njegova počasna straža...

>> Dirljive scene s Maksimira: BBB rekli posljednje zbogom Josipu Kužeu

Na Krematoriju su bili i naši reprezentativci Luka Modrić, Eduardo da Silva, Nikica Jelavić... Stigli su Ćiro Blažević, gradonačelnik Milan Bandić i brojni uglednici. Pojavilo se i mnogo Dinamovih legendi, igrača i trenera među kojima su bili Zvonimir Boban, Marko Mlinarić, Krasnodar Rora, Đemal Mustedanagić, Branko Ivanković, Igor Cvitanović, Slaven Zambata, Nikola Jurčević, Ante Čačić... Posljednji pozdrav izrazila je i većina šampionske generacije iz 2006. Jurica Buljat, Danijel Pranjić, Ivan Bošnjak, Zoran Mamić, Etto...

Govori na komemoraciji

''Nikad nisam mislio da ću pričati na njegovoj komemoraciji. Bolest i sudbina uzeli su drago Jožu. Uvijek je bio nasmijan i optimističan, a Dinamo mu je uvijek bio u mislima'', rekao je predsjednik Dinama Mirko Barišić na komemoraciji u VIP salonu maksimirskog stadiona.

''Obožavao je poeziju, tako je shvaćao i nogomet. Šteta što nije igrao s generacijom 82., jer je s njom stasao'', rekao je bivši trener Dinama Mirko Bazić koji je izrecitirao pjesmu 'Slap' Dobriše Cesarića, pisca kojeg je Joža volio.

''Kad je došao u Dinamu bio je visok i mršav s nekakvim instrumentom na leđima. Pohađao je glazbenu školu, završio pravni fakultet, trenerske škole... Uvijek smo u njemu vidjeli nešto posebno'', rekao je Zorislav Srebrić.

Josip Kuže stigao je u Dinamo kao 19-godišnjak 1971. godine. Dinamu je poklonio cijelo desetljeće, točnije 384 utakmice i 14 golova. Vodio je 'modre' u povijesnom razdoblju početkom 90-ih, te vratio nakratko navijače na Maksimir 2006. godine.

Ostao je u sjećanju kao čovjek koji je volio Dinamo poput najvjernijih navijača sa sjeverne tribine. Bio je jednostavan i iskren. Njegova vizija nogometa bila je napadačka, bez kalkulacija. Zato su ga toliko voljeli i zato će Josip Kuže ostati simbol BBB-a i ostalih navijača Dinama.

Svoju zahvalu Dinamo će iskazati i inicijativom da se sjeverna tribina maksimirskog stadiona nazove imenom velikog trenera.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider