Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Finale 1. HMNL

Okršaj Nacionala i Vrgorca za prvaka Hrvatske

Nakon duge i naporne sezone, slijedi najsvečaniji trenutak natjecanja u elitnoj hrvatskoj futsal ligi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U finalu elitne hrvatske futsal lige (1. HMNL) sastaju se Nacional Zagreb i Vrgorac GTP. Finale se igra na tri pobjede, a prva utakmica na rasporedu je u petak u zagrebačkom Fusio Futsal Centru, s početkom u 20 sati. Obje ekipe su pokazale najviše od svih klubova tijekom cijelog prvenstva i zasluženo se nalaze u finalu natjecanja. Na kraju ligaškog dijela Nacional je bio prvi, a Vrgorac drugi nakon 22 kola te su se time plasirali direktno u polufinale doigravnja.

Nacional lovi četvrti naslov prvaka

Nacional u velikom finalu lovi svoj četvrti trofej prvaka Hrvatske, a Vrgorac prvi. Sve utakmice finalne serije gledatelji će moći pratiti u direktnom prijenosu na Kreator TV-u. P
Prvi susret se igra danas u Zagrebu u Fusio Futsal Centru s početkom u 20 sati.

Robert Grdović, trener Nacionala, ističe: Imamo jako dobar spoj domaćih mladih igrača iz naše akademije i domaćih iskusnih igrača bez stranaca, što je veliki uspjeh za Nacional koji iz svog inkubatora crpi nove velike zvijezde futsala. Želimo ovu uspješnu sezonu završiti trofejom i vratiti naslov prvaka u Zagreb“.

U polufinalu doigravanja Nacional je dvokorakom preko makarske momčadi Novo Vrijeme Apfel izborio plasman u finale. U prvoj utakmici Nacional je rutinski slavio u svom Fusio Futsal Centru rezultatom 4:1, da bi u drugoj utakmici kapetan Nacionala Kujtim Morina dvadeset sekundi prije kraja drugog susreta utišao 1.000 gledatelja u Makarskom Domu sportova i donio pobjedu svojojm momčadi od 2:1 i plasman u finale.

Marinko Vrcan: Ovo bi mogla biti godina Vrgorca!

Vrgorac je put do finala osigurao u seriji pobjeda od 2-1 protiv Alumnusa. U prvom susretu Vrgorčani su bili bolji nakon izvođenja penala. U drugom susretu u Zagrebu Alumnus je uzvratio za poraz i izjednačio seriju na 1-1. Međutim u trećem susretu Vrgorčani su opravdali ulogu favorita i rezultatom 4:2 izborili prolazu za svoje drugo uzastopno finale.

Nacional i Vrgorac susreli su se ove sezone dva puta u ligaškom dijelu natjecanja. U prvom susretu u Zagrebu, Nacional je pobjedio rezultatom 4:1, dok je drugi susret ovih dviju momčadi u proljetnom dijelu lige u Vrgorcu završio nerješenim rezultatom 3:3.

Mirko Vrcan, trener Vrgorca: „Maksimalno respektiramo Nacional koji je zasluženo osvojio prvo mjesto u regularnom dijelu, no i mi imamo svoje adute, vjerujemo u sebe, bit će to duga serija, nadamo se da bi, usprkos svim problemima koje imamo, ovo ipak mogla napokon biti naša godina.“ (HFL)

RASPORED ODIGRAVANJA FINALNIH UTAKMICA
Igra se na tri pobjede

1.Utakmica, 31.05.2013. u 20.00 sati
NACIONAL ZAGREB - Vrgorac GTP

2.Utakmica, 04.06.2013. u 20.30 sati
Vrgorac GTP - NACIONAL ZAGREB

3.Utakmica, 08.06.2013. u 20.00 sati
NACIONAL ZAGREB - Vrgorac GTP

4.Utakmica, 11.06.2013. u 20.30 sati
Vrgorac GTP - NACIONAL ZAGREB

5.Utakmica, 14.06.2013. u 20.00 sati
NACIONAL ZAGREB - Vrgorac GTP

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider