Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Torcida za Hajduk'

Odlična akcija Torcide: Evo kako možete pomoći svom Hajduku

Torcida organizira organizira zanimljivu akciju prikupljanja sredstava za Hajduk.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Priopćenje koje je KNH Torcida objavio na svojoj Facebook stranici prenosimo u cijelosti:

>> Navijači Hajduka sjajno 'odgovorili': Brojke koje Mamić može samo sanjati!

"KN Torcida pokreće akciju "Torcida za Hajduk" koja za cilj ima prikupljanje što većeg broja donacija i u što većem iznosu, a sve za naš Hrvatski nogometni klub Hajduk.

Naime, kao što vam je poznato Hajduk će prvu utakmicu drugog pretkola Europske lige u sezoni 2013/14 odigrati bez gledatelja zbog čega će ostati kako bez navijačke potpore na stadionu u toj utakmicu tako i bez mogućnosti da ostvari određenu financijsku dobit.

Vjerujemo da Hajduk i bez naše potpore sa tribina može pobijediti svog protivnika u prvoj utakmici drugog pretkola Europske lige pa se u rezultatskom smislu naš izostanak sa tribina ne bi trebao osjetiti. S druge strane, zbog teške financijske situacije u kojoj se Hajduk trenutno nalazi i to isključivo zbog lošeg upravljanja klubom od strane bivših uprava odigravanje prve europske utakmice u ovoj sezoni bez gledatelja na Poljudu predstavlja znatan financijski udarac Hajduku.

I zato smo odlučili pokrenuti ovu akciju kako bi Hajduk i bez prodaje karata za prvu utakmicu drugog pretkola Europske lige došao do određenih financijskih prihoda. Akcija počinje dana 02.srpnja 2013. i traje sve do 20.srpnja 2013. nakon kojeg datuma se više neće zaprimati uplate na računu Hajduka koji je otvoren specijalno za ovu prigodu.
Najmanji iznos donacije je 30,00 kn pa se nadamo da će se svi pripadnici Torcide, kao i svi navijači Hajduka odazvati našem pozivu u što većem broju i donacijom sukladno svojim mogućnostima pomoći Hajduku.

U ovoj akciji pored fizičkih osoba mogu sudjelovati i sve pravne osobe pa ovim putem pozivamo sve naše male, srednje i velike poduzetnike (vlasnike kafića, restorana, trgovce…) u kojima kuca Hajdučko srce da nam se pridruže u ovoj akciji. Neka pokažu kako Dalmacija nije na koljenima. Svi donatori će kao trajnu uspomenu na sudjelovanje u ovoj akciji dobiti personaliziranu zahvalnicu za donaciju od strane Hajduka te istu mogu ponosno istaknuti na svom zidu kao još dokaz povezanosti navijača i Hajduka.

Donacije će se prikupljati na sljedeći način:

1. Direktnom uplatom na račun Hajduka otvoren kod Splitske banke od 03.srpnja 2013.g (IBAN: HR5623300031500209910, opis plaćanja – donacija); uplata se može napraviti bez provizije u bilo kojo poslovnici Splitske banke za vrijeme trajanja ove akcije. Za ovu prigodu napravljene su i posebne uplatnice koje će biti dostupne u poslovnicama Splitske banke i na kojima svatko onaj tko želi donirati novce Hajduku mora samo upisati iznos koji uplaćuje te svoje podatke (ime, prezime i adresa). Molimo Vas da upišete točne podatke kako bi svaki donator dobio personaliziranu zahvalnicu za donaciju od Hajduka.

2. Poznavajući mentalitet naših ljudi, odlučili smo se izaći u susret i svim onim navijačima kojima odlazak u Splitsku banku predstavlja problem pa će se donacije prikupljati svaku večer (počevši od večeras) za vrijeme održavanja Torcida kupa. Svaka osoba će tom prigodom dati svoje osobne podatke (ime, prezime i adresu) te će dobiti zahvalnicu za svoju donaciju od strane KN Torcida. Ljudi koji budu zaduženi za prikupljanje donacija, ispunit će uplatnice sa Vašim podacima i iznosom uplate te će nakon toga umjesto Vas otići do Splitske banke i napraviti uplatu. Nakon što takva uplata sjedne na račun, Hajduk će i tim navijačima poslati zahvalnicu za donaciju kao trajnu uspomenu na sudjelovanje u ovoj akciji.

3. Osim Torcida kupa prikupljanje donacija na isti ovaj način bit će moguće i u većini gradskih kvartova kao i u prostorijama udruga navijača u Splitu te širom Dalmacije s time da će taj dio organizirati pripadnici Torcide u tim mjestima, odnosno kvartovima.

4. Za sve navijače iz ostalih dijelova Hrvatske (Zagreb, Slavonija, Istra i Primorje...) prikupljanje donacija biti će organizirano na isti način, odnosno od strane osoba koje inače organiziraju i druge navijačke akcije u Vašim sredinama i koje su osobno poznate ljudima koji su redoviti na utakmicama. Ako se prikupljanje donacija ne bude moglo organizirati na ovaj način u svim dijelovma Hrvatske, uvijek ostaje mogućnost uplate u bilo kojoj poslovnici Splitske banke.

Posebno naglašavamo kako ovim uplatama, niti jedan navijač Hajduka neće ostvariti nikakvu korist, neće dobiti prednost ili popust prilikom kupnje karata za buduće utakmice Hajduka, niti će dobiti bilo kakav popust prilikom kupnje nekog proizvoda Hajduka i/ili Torcide. Radi se isključivo o donaciji kojom navijači Hajduka pomažu svom klubu i ne traže ništa zauzvrat.

Zbog želje da ova akcija bude što je moguće više transparenta, ovaj put neće BITI anonimnih donacija.
Naime, želimo da svaki navijač koji donira svoj novac Hajduku u iznosu od 30,00 Kn (ili više, ako je u mogućnosti) dobije od Hajduka zahvalnicu za svoju donaciju. Ovakvim načinom prikupljanja donacija na jednostavan način osiguravamo transparentost ove akcije jer svaku uplatu prati zahvalnica koja je ujedno i dokaz svim donatorima da su njihove donacije zaista i uplaćene Hajduku.

Naša je želja da ove zahvalnice svim donatorima budu na kraju ove sezone dio njihove kolekcije karata sa svih utakmica u Europi koje je Hajduk odigrao na svom putu prema finalu Europske lige; neka Vam to bude uspomena na način na koji je Hajduk počeo svoju europsku priču u sezoni 2013/2014.

Ako budemo u mogućnosti preko naše službene Facebook stranice moći će te svakodnevno pratiti ukupan iznos prikupljenih donacija. Za sve informacije i upite u vezi ove akcije, slobodno nam se obratite preko službene Facebook stranice ili osobno na Torcida kupu.

Na kraju posebno želimo istaknuti kako se ovdje radi o projektu na kojem KN Torcida radi posljednjih mjesec dana i kako isti nema nikakve veze sa najavama vezanim uz kupnju većinskog paketa dionica Hajduka od strane određenih investitora. Sudjelovanje u ovoj akciji nije izjašnjavanje o tome da li ste protiv prodaje Hajduka ili niste. Ovo je isključivo akcija kojom želimo sada pomoći Hajduku.

Također, naglašavamo kako ćemo se svim silama potruditi da ovo ne bude jedina takva akcija. Klub je bez svojih navijača gotovo ništa, a to se najbolje vidi baš na primjeru našeg Hajduka. Ujedinimo hajdučku Hrvatsku kroz ovu akciju i pokažimo još jednom da vrijedi ona - Hajduk to smo mi", stoji u priopćenju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider