Menadžer Uniteda Alex Ferguson slao je svoje skaute koji su dulje vrijeme pratili Dinamovog 17-godišnjeg veznjaka, a vrlo dobre reference stigle su do šefa momčadi s Old Trafforda. Međutim, cijena koju su istaknuli u Dinamu, 10 milijuna funti, odbila je Fergusona od pokušaja realiziranja transfera u siječnu. Ipak, menadžer "crvenih vragova" pokušat će u ljetnom prijelaznom roku ponovo...

"Sir Alex već dugo skautira Kovačića i vrlo ga cijeni kao igrača, ali čini se da u ovom trenutnku nije spreman izdvojiti traženi iznos na ime odštete", izjava je neimenovanog izvora s Old Trafforda.

Sada se kao najveći interesenti za Kovačića već u siječanjskom prijelaznom roku spominju Manchester City i Tottenham. Zastupnici mladog nogometaša, uključujući i njegovog agenta Marcela Kacinarija proteklog su tjedna obavili razgovore s predstavnicima Manchester Cityja po pitanju budućnosti, prema Goal.comu, jednog od najtalentiranijih mladih igrača u Europi.

Osim interesa navedenih Premierligaša u kontekstu potencijalnih kupaca spominje se još i Arsenal, te Bayern i Juventus, a svi bi oni, prema izjavama sportskog direktora Dinama Zorana Mamića, Kovačića željeli odmah.

Na Goal.comu veznog igrača hrvatskog prvaka opisuju kao školovanog i tehnički potkovanog playmakera tipa Luke Modrića, a navode i njegovu izjavu za hrvatske medije kako ne bi imao ništa protiv da još jednu sezonu odradi u Dinamu.

"Još sam uvijek vrlo mlad i nikud mi se ne žuri. Vjerujem da bi za mene bilo dobro da ostanem još barem godinu dana u Dinamu, a potom se okušam u jačoj sredini", izjavio je Kovačić.