Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrvatski Kup

Odgođena utakmica Rijeke i Osijeka na Kantridi

Obilna kiša prouzročila je izvore podzemnih voda na stadionu Kantrida zbog čega je došlo do podizanja travnjaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prva utakmica četvrtfinala hrvatskog nogometnog Kupa Rijeka - Osijeka, koja se trebala igrati u utorak, 4. veljače na stadionu Kantrida odgođena je za 12. veljače zbog lošeg vremena koje već nekoliko dana vlada na području Primorsko-goranske županije.

Obilna kiša prouzročila je izvore podzemnih voda na stadionu Kantrida zbog čega je došlo do podizanja travnjaka na gotovo 400 kvadratnih metara. Djelatnici kluba pumpama pokušavaju izbaciti podzemne vode i tako barem spriječiti daljnju štetu.

Inzistiranje na odigravanju utakmice u takvim uvjetima dovelo bi do daljnjeg težeg oštećenja travnjaka koji se potom ne bi uspio sanirati na duže razdoblje pa je predsjednik Povjerenstva za natjecanje Hrvatskog nogometnog kupa Neven Kolić prihvatio dogovor klubova i odgodio odigravanje utakmice predviđene za utorak 04. veljače.

Buduće da do kalendarom utvrđenih termina za odigravanje polufinalnih utakmica (12. i 26. ožujka) ima još nekoliko slobodnih termina tijekom tjedna, prihvaćen je prijedlog i dogovor predstavnika Rijeke i Osijeka da se njihove četvrtfinalne utakmice odigraju u novim terminima. Tako će se na Kantridi igrati slijedeći tjedan u srijedu 12. veljače, a uzvrat u Osijeku sedam dana kasnije odnosno u srijedu 19. veljače.

Utakmica u Rijeci igrat će se od 17 sati, a u Osijeku će početi sat vremena ranije s početkom u 16 sati..

S obzirom da niti momčad NK Osijek niti službene osobe određene za utakmicu predviđenu za utorak nisu krenuli na put prema Rijeci (autobus s igračima Osijeka doslovno je zaustavljen na samom polasku sa stadiona Gradski vrt), nisu napravljeni dodatni nepotrebni troškovi u pripremi odigravanja utakmice. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider