Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
On je srušio Dinamo

Odbio milijune i postao junak derbija: A još lani nije smio ni trčati!

Junak derbija je dojučerašnji kapetan Hajdukovih juniora Mario Pašalić. 18 - godišnjak koji je nedavno odbio transfer u Italiju, još je prošli vikend predvodio juniore protiv Osijeka, vikend poslije je postao - najveća poljudska priča.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poljud uživa u darovima omladinske škole. Nekadašnja rasipnost je gurnula maloljetnike i golobrade mladiće u prvi plan, jedan od njih je i Mario Pašalić koji je već s 18 godina doživio možda utakmicu života.

>> Split u deliriju: Hajdukov 'poletarac' srušio Dinamovu legiju stranaca!

>> Mario Pašalić srušio Dinamove zvijezde: 'Pogledajte ovo, za to se živi'

>> 'Bijeli tići' posramili 'milijunaše': Nemaju ni za kikiriki, ali imaju srce!

>> Mamić ušao u svlačionicu i vrijeđao igrače: Dao sam vam milijun eura, a vi ovako...

„Predivan osjećaj, dva pogotka u derbiju, a praktički sam još junior. Prošlu subotu sam igrao za juniore protiv Osijeka, a sad, evo, odlučio derbi. Presretan sam“, kaže Pašalić, koji je samo prije godinu dana imao velikih problema sa zdravljem.

Još prošle godine nije smio ni potrčati

Nakon turneje po Njemačkoj i Belgiji s juniorskom momčadi Hajduka, u Split se vratio bolestan. Radilo se o trovanju krvi bakterijom stafilokok. Liječnici su mu preporučili strogo mirovanje, nije smio ni potrčati a kamoli igrati nogomet. Uz pomoć obitelji Mario se potpuno oporavio u roku od šest mjeseci i odlučno krenuo prema izgradnji velike nogometne karijere.

'U početku je bilo treme'

U derbijima je debitirao u srpanjskom super kupu, ali grotlo Poljuda je bila stepenica više. Tu nije lako istrčati ni puno iskusnijim igračima.
„U početku je bilo treme, kasnije se sve sleglo kako je tekla utakmica sve je bilo lakše“, objašnjava mladi nogometaš Hajduka.

A golove kojima je pokazao sjajan osjećaj za napadački skok i snalaženje u petercu posvećuje...
„Svima živima, svima koji su uz mene. Obitelji, prijateljima, Torcidi iz Gomilice i ovoj divnoj publici.“

186 centimetara visoki Pašalić koji najčešće igra zadnjeg veznog odigrao je od početka sezone devet utakmica. Osim Dinamu zabio je i na gostovanju u Zadru.

Odbio Cataniju i milijun i pol eura

Nedavno je Catania poslala ponudu vrijednu milijun i pol eura. Uprava je prihvatila, ali u inozemstvo nije htio - Mario.

„Bit će ponuda samo da nastavim igrati i zabijati golove pa će bit i ponuda i prilika za otići vanka. Nigdje mi se ne žuri“, zaključio je Pašalić.

Ispravan stav i dokaz vjere u sebe. Takve uvijek na kraju isprati i malo neophodne, zaslužene sreće. Mario Pašalić - prva priča derbija. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider