Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napadi na HNS

Odbijena žalba Pomorca: Lokomotiva ostaje prvoligaš

U Pomorcu razočarani odlukom HNS-a jer smatraju da Gorica nije napravila ništa više u obnovi stadiona od njih...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Arbitražna komisija Hrvatskog nogometnog saveza odbila je zahtjev Pomorca za izdavanje prvoligaške licencije! U priloženoj dokumentaciji drugoligaš iz Kostrene nije dokazao da zaista obnavlja stadion ili poduzima što u tu svrhu, a to je bio uvjet da mu se odobri igranje izvan mjesta sjedišta kluba.

>> Gorica ipak ulazi u Prvu HNL: Grad će uložiti šest milijuna kuna u stadion!

Odlukom Arbitražne komisije HNS-a, Lokomotiva ostaje prvoligaš i sad se zna svih 16 klubova koji će u sezoni 2011./2012. igrati u Prvoj HNL.

Miroslav Uljan, predsjednik Nadzornog odbora Pomorca, nije krio razočaranje:

"Neugodno sam iznenađen odlukom. Bili smo, naime, uvjereni da će naš zahtjev biti odobren, nakon što je Žalbena komisija odobrila zahtjev Gorici. Naime, Gorica nije poduzela ništa više radnji od nas, a dobila je licenciju, a mi nismo. Od 1991. godine imamo projekt za postavljanje rasvjete i sustava napajanja, no kako se promijenio Zakon o gradnji, moramo čekati novu lokacijsku dozvolu", rekao je Uljan i nastavio:

"Kad bi se doznala prava istina o tome što je Gorica poduzela, tada bi bio srušen Odjel za licenciranje HNS-a! Kakve to Velikogoričani reflektore stavljaju? Nikakve! Čak sam čuo da prije 2013. godine neće raditi baš nikakve zahvate na stadionu. Razočaran sam, ta me odluka pogodila, jer je očito da u HNS-u nema pravednosti i da nismo svi jednaki", istaknuo je Miroslav Uljan. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati