Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Od Uefe traže milijun eura odštete: Da smo tražili manje, ismijali bi nas!

Danas je na bjelovarskom sudu nogometni sudac Bruno Marić podignuo tužbu protiv Uefe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marić od krovne europske nogometne kuće traži milijun eura odštete za duševne boli koje je pretrpio i koje će tek pretrpjeti. Bjelovarski djelitelj nogometne pravde također traži i naknadu za nanošenje sramote njemu i njegovoj obitelji.

"Iznos je toliki jer, da smo tražili manje, ismijali bi nas", ističu Marić i njegov odvjetnik Vladimir Gredelj te dodaju:

"Odlučili smo se za bjelovarski sud jer je najažurniji."

Podsjetimo, prevarant Robin Bokšić predstavio se kao Uefin istražitelj te je ispitivao Marića oko namještanja utakmica u sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza u Rusanovoj ulici. Nakon što je otkriveno da je Bokšić varalica, predsjednik HNS-a Vlatko Marković izjavio je da bi ga šutnuo nogom u stražnjicu da je u trenutku ispitivanja bio u Zagrebu. Sve su optužbe protiv Marića, za sudjelovanje u namještanju nogometnih utakmica, tada odbačene.

"Tužimo i Hrvatski nogometni savez, no od njih ne tražimo nikakvu novčanu odštetu, već samo sudskim putem pokušavamo doći do prepiske između HNS-a i Uefe oko slučaja namještanja utakmica i Bokšićeva ispitivanja Marića jer sumnjamo da HNS taji dokumentaciju", istaknuli su Marić i Gredelj. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider