Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
O Mariću na sudu

Zašto sudi Hajduku? 'Ako ga i potrošimo, neće nam biti žao'

Na zagrebačkom Županijskom sudu iskaz su u slučaju Širić dali Jako Andabak i Ivan Peraić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najveći pojedinačni dioničar i član Nadzornog odbora splitskog Hajduka, Jako Andabak svjedočio je na suđenju Željku Širiću i Nevenu Šprajceru. Radi se o slučaju davanja odnosno primanja mita za tzv. pošteno suđenje u hrvatskom nogometu.

Trebao je danas na sudu biti i Igor Štimac, ali se nije pojavio . Na sudu je iskaz dao i Ivan Peraić, povjerenik za suđenje u 1. HNL od 2011 do danas. Zanimljivo, dva dana uoči utakmice Hajduk – Lokomotiva, na Županijskom se sudu pričalo o Bruni Mariću koji će u subotu suditi utakmicu Hajduka nakon više od dvije godine.

Tada je Bruno Marić teško oštetio Bijele u gradskom derbiju sa Splitom. Hajduku je poništen potpuno regularan gol, ali je od kontrolora Marić dobio pozitivnu ocjenu. Peraić tvrdi da je i njega to iznenadilo pa je Marić ipak suspendiran na neko vrijeme.

Zamjenik ravnatelja USKOK-a Tonći Petković upitao je Peraića postoji li veza između današnjeg suđenja i postavljanja upravo Brune Marića za suca utakmice Hajduka ovog vikenda.

''Nema to nikakve veze s pozivom za ovo svjedočenje, on je najjači i najiskusniji sudac u ovom trenutku jer su neki na međunarodnim utakmicama, a nisam mogao staviti Splićane ili Zagrepčane. Ako ga i potrošimo neće mi biti žao. To je prva utakmica Marića Hajduku od sporne utakmice od prije dvije godine, vidjet ćemo hoće li mu biti i zadnja'', poručio je povjerenik za suđenje u 1. HNL Ivan Peraić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider