Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ukupno šest klubova

Novi udarac Hajduku iz UEFA-e: Uskraćene im premije za EL!

Šest klubova, među kojima je i splitski Hajduk, privremeno je ostalo bez novca za nastup u europskim kupovima ove sezone, priopćila je Europska nogometna federacija (UEFA).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tijelo za financijsku kontrolu klubova (CFCB) ustanovilo je da u šest slučajeva postoje značajan dugovanja prema drugim klubovima, vlastitim zaposlenicima ili poreznim vlastima.

Dok ne podmire dugovanja, bez premija za nastup u Ligi prvaka i Europa ligi su, osim Hajduka, ostali i Astra Ploieşti (Rumunjska), Metalurg Donjeck (Ukrajina), Zrinjski (BIH), Skonto (Latvija) i Trabzonspor (Turska).

Osim spomenutih, još 25 klubova do kraja mjeseca mora dostaviti dodatne informacije o svome financijskom poslovanju.

Ovakva odluka UEFA-e predstavlja veliki udarac ionako financijski uzdrmanom Hajduku, jer u situaciji kad plaće kasne mjesecima i kad će do kraja kalendarske godine za svaku utakmicu biti upitno hoće li se uspjeti pokriti troškovi organizacije, ne kolika će biti zarada, oduzimanje ovih 200 tisuća eura (za nastup u svakom od pretkola klubovi dobivaju po 100 tisuća) izgleda kao pravo bogatstvo...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider