Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Novi udar na Mamića: Zbog kaznenog postupka ne smiju biti u sportu!

Skupljaju se novi navodni dokati protiv šefa Dinama…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iz građanske Inicijative 'Zajedno za Dinamo' stiglo je novo priopćenje koje nešto niže donosimo u cijelosti. Ova udruga marljivo skuplja dokaze protiv Mamića koji su malo po malo počeli davati rezultate nakon što se o Mamiću očitovao i ministar sporta Radovan Fuchs.

>> Mamić pozvao Štimca na konačni obračun!

No, mnogi misle da je to bio samo politički trik te da je Maminjo još uvijek nedodirljiv. Nije jasno do kraja što je trulo, hrvatsko pravosuđe ili sve brojniji dokazi po kojima Mamić ne bi smio ni biti u Dinamu i HNS-u.

Protiv Zdravka Mamića vodi se kazneni postupak pred kaznenim sudom u Varaždinu zbog kaznenog djela prijevare ('torbarenja' dionicama),

Priopćenje Građanske inicijative 'Zajedno za Dinamo'

Poštovani,

S obzirom da se u proteklom tjednu namjerno pokušala skrenuti pažnja javnosti dalje od zakonitosti ustroja i poslovanja NK Dinamo, koristimo ovu priliku kako bismo još jednom medijima ukazali na ključne probleme u klubu, ali i u Hrvatskom nogometnom savezu. Naime, Zdravko Mamić, Damir Vrbanović i Srećko Ferenčak zbog kaznenih postupaka koji su protiv njih u tijeku ne bi smjeli obnašati dužnosti ni u HNS-u ni u NK Dinamo. Radi se o pravnim činjenicama iste važnosti i posljedica kao do sad često spominjani zakonski sukob interesa u kojem se nalaze Zdravko i Zoran Mamić.

Javnosti i medijima do sad je bila prešućivana, iako se za ostale dužnosnike HNS-a stalno isticala, notorna činjenica da su u ovom trenutku na kaznenim sudovima u Hrvatskoj protiv Zdravka Mamića, izvršnog dopredsjednika NK Dinamo i člana Izvršnog odbora HNS-a, te Damira Vrbanovića, glavnog direktora Dinama, člana Komisije za propise HNS-a, Povjerenstva za profesionalne klubove MZOŠ-a i predsjednika Zagrebačkog nogometnog saveza, u tijeku kazneni postupci za djela za koja se može izreći zatvorska kazna od tri godine, zbog čega po zakonu, nevezano uz sukob interesa - ionako ne bi smjeli obavljati funkcije niti u NK Dinamo niti u športskim savezima, niti u športu općenito. Isto vrijedi i za Srećka Ferenčaka, člana Skupštine NK Dinamo, koji je zbog kaznenog postupka već udaljen s funkcija u Skijaškom savezu.

Protiv Zdravka Mamića vodi se kazneni postupak pred kaznenim sudom u Varaždinu zbog kaznenog djela prijevare ('torbarenja' dionicama), a za Damira Vrbanovića i Srećka Ferenčaka zbog gospodarskih kaznenih djela. Te osobe po Zakonu o športu čl. 13. i 27, kao i čl. 82. Statuta HNS-a, ne smiju obavljati stručne poslove u športu i sudjelovati u radu skupština ili tijela upravljanja i NK Dinamo i HNS-a. Zdravko Mamić sudjeluje u radu i donošenju odluka Izvršnog odbora HNS-a iako ne smije biti na toj funkciji. U tom svojstvu sudjelovao je u odluci smjenjivanja izbornika mlade nogometne reprezentacije Dražena Ladića, s obrazloženjem da je o Ladiću započeta istraga.

Nevjerojatno je i licemjerno da su Ladiću presudile upravo osobe kojima je kazneni postupak u punom tijeku. Ironično, Damir Vrbanović je član upravo Komisije za propise HNS-a. Posebno ističemo da su braća Zdravko i Zoran Mamić te Damir Vrbanović jedini zastupnici Dinama u pravnom poslovanju, iako zakonski ne bi smjeli biti niti u tijelima kluba niti HNS-a. Time dovode u pitanje zakonitost rada i sve pravne poslove tih tijela, na štetu kluba, njegovih igrača, ali i njegovih članova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider