Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prava istina o sucima

Novi šokantan iskaz bivšeg suca: Pogledajte cjenik za napredovanje

Mladen Marijanović iz Vinkovaca prije sedam godina morao je kao 28-godišnjak napustiti poziv nogometnog suca jer nije pristajao na zakulisne igre u sudačkoj organizaciji o kojima se sada mnogo govori.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

On je, tvrdi, u to vrijeme na to upozoravao, ali nitko, ni HNS ni USKOK, nije pokazao zanimanje. Razočaran, prestao je suditi, ali zbog optužbi koje je izrekao u novinama nije mogao dobiti nikakav posao pa sada radi u Zagrebu, na rekonstrukcijama i popravcima pruga u HŽ-u.

Navodno se za ulazak na listu treće lige plaćalo 25.000 kn, druge 75.000, a prve i do 200.000 kn.

''Imao sam dobre ocjene kada sam sudio na utakmicama treće lige, a i prije u nižim ligama, i sve je upućivalo na to da ću biti stavljen na sudačku listu za prvu i drugu ligu. Bio sam jedan od najmlađih sudaca jer sam u 25. godini zbog teške ozljede morao napustiti profesionalni nogomet i sav sam se posvetio suđenju. Kada se sastavljala lista sudaca, Mato Rupčić, tada član Zbora nogometnih sudaca Vukovarsko-srijemske županije, delegat, a sada kontrolor, rekao mi je, pokazujući prstima, da bih morao platiti dvije tisuće eura "za ono do sada", što je valjda trebalo značiti da je to "ulaznica" za uvrštavanje na listu. Nisam htio platiti i tada počinju moje muke'', priča Mladen Marijanović, koji uopće nije iznenađen najnovijim događanjima i aferama u hrvatskom nogometu.

(Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider