Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema mira u Hajduku!

Novi kalendar plagijat, a onaj bez zvijezde prodaje se po 500 kuna?

Splitski dizajner Petar Jerković nije mogao doći sebi kad je vidio Hajdukov te tvrdi da je to njegov rad kojeg je već samostalno izdao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nema mira s Hajdukovim kalendarom. U prodaju će u ponedjeljak izaći novi Hajdukov kalendar, ali i to neće proći tako mirno. Ovaj put ne radi se o sramotnom skrivanju svoje povijest. Podsjetimo, u prvoj verziji Hajdukovog kalendara, koji je već bio tiskan, djelatnici marketinga su s dresova igrača izbrisali zvijezdu, pa je poludio novi Nadzorni odbor, predvođen predsjednikom dr. Josipom Paladinom i hitro zabranio prodaju i distribuciju tog kalendara. Zbog tog gafa smijenjen je član uprave Pavle Cicarelli.

Hitro je naređena izrada novog kalendara, koji će svjetlo dana ugledati početkom tjedna. Ali, splitski dizajner Petar Jerković nije mogao doći sebi kad je vidio Hajdukov kalendar za 2012. godinu i utvrdio je da je to čisti plagijat njegovog kalendara, kojeg je samostalno izdao. Naime, taj njegov kalendar bio je ponuđen Nadzornom odboru, na sjednicu ga je donio član NO-a Ante Majić, ali dio vodstva kluba, predvođen Petroslavom Sapunarom, a svoj udio u raspravi imao je i Cicarelli, nije se složio da to postane Hajdukov kalendar.

Kad se već nisu mogli svi složiti, premda je sve već bilo spremno za tisak, Majićev prijedlog je odbijen, Hajduk je krenuo u nova idejna rješenja, ali problem je što su svi članovi NO-a dobili Jerkovićev kalendar. Tako su neke ideje, poput naslovnice, ukradene, malo modificirane, a ostatak kalendara je, tvrdi Jerković, “pokupljen” iz njegovog kalendara za 2011. godinu, jer su u njemu već objavljene Hajdukove šampionske momčadi.

Navodno je spomenut i detalj da Jerković po forumima piše protiv uprave, pa je i to bio jedan od razloga zbog čega njegov kalendar nije prihvaćen. Inače, Jerković je autor Hajdukovog stogodišnjeg loga, odrekao se nagrade kada je njegov rad izabran i često se ne miri s aljakvim radom klupskog marketinga.

Eto, stalno je veselo s poljudskim kalendarima. Ali, marketinški su pun pogodak. Navodno onaj kalendar bez zvijezde trenutno ima cijenu od 500 kuna, a može se kupiti preko privatnih internetskih veza. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider