Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Baby boom' u Maksimiru

Najmlađi 'modri' debitant: 'Mislim da sam dobro odradio prvi nastup'

16 godina, tri mjeseca i sedam dana. To je dob u kojoj je Dinamov napadač Fran Brodić zaigrao za prvu momčad 'modrih' i postao najmlađi debitant maksimirske povijesti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brodić je već četvrti Dinamov junior koji se ove sezone otisnuo u seniorske vode. Tri dana nakon debija protiv Intera, Fran Brodić juniorsku momčad Dinama vodio je u utakmici kupa protiv Lokomotive. I friško nakon utakmice s vršnjacima, misli su se vraćale na probijanje leda među velikim dečkima.

"Bila mi je trema kad sam oblačio dres, ali poslije je sve nestalo samo odjednom i mislim da sam dobro odradio taj prvi nastup", rekao je Brodić.

U Dinamu očekuju da Brodić nastavi slavnu tradiciju plavih devetki. Vrsnih golgetera koji neprestano teroriziraju protivničke obrane. Pa, koje su glavne odlike najmlađeg modrog debitanta?

''Mislim da imam taj zadnji pas i, ajmo reći, brzinu, imam dobar udarac, ali još puno toga treba raditi, još sam mlad i trebam napredovati. Još nije to - to", mišljenja je Dinamov tinejdžer.

A da to je to, kad je o talentu riječ, pokazuje i interes s prestižnih europskih adresa.

"Bio sam na probama u Manchesteru, Arsenalu, Tottenhamu, Interu. Svi su bili zadovoljni, ali kao što znamo ne može se preći tamo zbog papira, jer nismo u Europskoj uniji. Ali, sad sam ovdje i ovdje mi je super, ovdje sam zadovoljan", izjavio je Brodić.

Od debija na HNL travnjacima do prvih minuta u Ligi prvaka put je koji se u Maksimiru sve više skraćuje. Nada li se i momak, koji je zimus gasio tek 16 svijeća na torti, jesenskoj premijeri u najglamuroznijem natjecanju?

"Nadam se da ću se pokazati dobar na treninzima, jer meni je svaki trening utakmica i novo dokazivanje, i da će trener Jurčić biti zadovoljan, pa ćemo vidjeti. Možda me stavi koju minutu", rekao je mladi Dinamov napadač.

Maksimir je ove sezone pogodio pravi "baby boom". Halilović, Jedvaj, Šimunović, Brodić. Kvartet juniora kod Čačića i Jurčića doživio je promociju u prvu momčad.

"Da, ima jako puno mladih i dobrih igrača, dobro se pokazujemo na utakmicama i mislim da smo svi zasluženo tamo koji jesmo u seniorima'', rezonirao je talentirani 16-godišnjak.

A, gdje je završio dres s Franova seniorskog debija?

"Dres sam poklonio tatinom automehaničaru. Obećao sam mu prije jedno dvije godine, pa sam obećanje održao", zaključio je Brodić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider