Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gradonačelnik otvorio dušu

Nova drama na Poljudu: Dug se povećao, Hajduku prijeti gašenje!

Ivo Baldasar, gradonačelnik Splita, zatečen je teškom financijskom situacijom u kojoj se nalazi Hajduk...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar najavio je nove rezove u splitskom Hajduku.
„Dug se povećao, sada je preko 124 milijuna kuna i to moramo presjeći. Ovaj eksperimenti s udrugom Naš Hajduk je u jednom djelu uspio, ali došao je do svog kraja. Izbacio je politiku, sveo je klub u realne okvire, ali moramo prekinuti s tim modelom jer klub i dalje povećava gubitke. Nastavi li klub raditi ovako, ili ćemo ga ugasiti ili ćemo ga financirati iz gradskog proračuna, pa će vegetirati i biti deveti. Treća opcija je privatizacija kluba. Nastavimo li ovako dalje, klub će se ugasiti za dvije ili tri godine“, u dramatičnom tonu kazao je Baldasar, a prenosi Dalmacija News.

Baldasar je prokomentirao dosadašnji učinak sportskog direktora Hajduka, Šveđanina Jensa Anderssona.
„Vidjeli smo što je napravio u prijelaznom roku, nikoga nije prodao, nije ništa zaradio. Očekujem od uprave da u najkraćem vremenu povuče svoje potez. Očekujem od njih da povuku potez jer onaj tko je neuspješan već bi bio negdje drugdje“, oštro će gradonačelnik Splita.

Prokomentirao je i također tešku situaciju u kojoj se nalazi KK Split.
„Tamo se godinama radilo kako se radilo, ne mogu reći kako jer ću početi psovati. Oni imaju 54 milijuna kuna dugova, to dovoljno govori, to je gubitak nogometnog kluba, a znamo kakva je razlika. Svi u klubu su zatvarali oči, a vidjeli su što se radi“, zaključio je Baldasar.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider