Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika Hajdukova nada

Nogometni svijet priča o njemu: 'Osjećaj je famozan'

Posljednjih dana nogometni svijet priča o novoj mladoj nadi Hajduka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon godinu dana izbivanja s terena, Josip Bašić vratio se u velikom stilu na utakmici protiv Slaven Belupa gdje je zabio gol. Ovaj talentirani veznjak ima 17 godina, kapetan je U-17 reprezentacije i jedva čeka pokazati što zna.

Dugo ga nije bilo ali kad se vratio - odmah je zabio. Josip Bašić novo je Hajdukovo čudo. Gdje je bio posljednjih godinu dana?

''Prvo su me počeli boljeti limfni čvorovi na pripremama u Međugorju. Onda sam imao europsko prvenstvo za Hrvatsku i pojavila se nova ozljeda, izrasla mi je kvrga na koljenu koja me je strašno boljela, svakog dana sve više i više'', rekao je Bašić.

Uslijedio je dug i težak oporavak u Belgiji: Ni liječnici nisu mogli prognozirati kad će ozdraviti.

''Bilo mi je dosta žao, ali nisam smio pasti u nikakvu depresiju. morao sam ostati jak u glavi i čvrst i mislim da sam sad strašno puno ojačao'', izjavio je nadareni nogometaš.

Sedamnaestogodišnji Splićanin najmlađi je Hajdukovac koji je nastupio u HNL-u. Utakmicom u Koprivnici protiv Slaven Belupa pokazao je da je spreman za veliki 'come back'.

''Osjećaj je famozan, jako sam sretan zbog toga, ali još bi bio sretniji da je Hajduk pobijedio'', rezonirao je Bašić.

Velika nada 'bijelih' ima još jednu veliku ulogu. Kapetan je mlade reprezentacije do 17 godina koja se nije proslavila na nedavnom Svjetskom prvenstvu.

''Mislim da je bilo prevruće, nisu se ni na klimu dobro navikli, sve je to bilo brzo. Mislim da su bili previše umorni, ali volio bi da sam im mogao pomoći'', objasnio je igrač Hajduka.

A pomagat će bijeloj momčadi već od subote. Na rasporedu je dvoboj s Istrom, dok je 4. prosinac rezerviran za sraz s Dinamom.

''Ako želimo osvojit Kup, mislim da smo se morali kad tad sastati s Dinamom, ali nećemo razmišljati o tome, razmišljat ćemo kako ćemo pobijediti Istru, jer oni su jedna jako čvrsta ekipa i dobra ekipa'', zaključio je Bašić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider