Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čeka se zeleno svijetlo

'Njegova je inspekcija rigoroznija od Uefine: To je onaj čovjek u bijelom!'

Maksimirski travnjak već je osposobljen za igru, a ostali radovi bit će završeni do srijede…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Radovi na maksimirskom stadionu u samom su finišu. Specijalne jedinice direktora stadiona Miljenka Sakomana „za prsa“ će pobijediti zadane rokove.

>> Maminjo ih prvi isprobao: Za 'modri Ferrari' samo najbolje!

>> Marković oduševljen Maksimirom: Pozivam državu da se uključi u obnovu stadiona!

"Napišite da je gotovo 98 posto posla, barem što se tiče terena. Do utakmice sa Neftčijem u srijedu bit će gotovo sve osim sjedalica", ističe Sakoman.

"Plava umjetna trava na putu je za Maksimir. Trava će biti nešto svjetlije boje kako bi dobili na svježini, a postavit ćemo je oko terena na atletsku stazu. Zelenu umjetnu travu postavit ćemo uz sami teren, tamo gdje ordiniraju pomoćni suci. Radovi počinju u ponedjeljak", objasnio je Sakoman dodavši da su pri kraju radovi oko postavljanja sanitarnih čvorova podno južne i istočne tribine:

"Jedan dio sanitarnih kontejnera, koje ćemo postaviti pod zapadnu tribinu, već je stigao, a ostatak će doći u ponedjeljak."

Sakoman ističe kako nije siguran hoće li do utakmice s Neftčijem biti oslikani Dinamovi grbovi na umjetnu travu iza golova.

"Do sada samo radili po 'ho-ruk' principu zbog gledatelja. Jedni su farbali, a drugi u isto vrijeme varili i betonirali kako bismo što prije završili radove. Nakon utakmice s Neftčijem radit ćemo usporenije, više planski i po pravilima struke", objasnio je Sakoman, a na pitanje kada stiže Uefina inspekcija, odgovara:

"Ne znam točno, ali nama inspekcija dolazi svakih pola sata. To je onaj čovjek u bijelom", pokazao je rukom prema izvršnom predsjedniku Zdravku Mamiću.

"Njegova inspekcija je rigoroznija od Uefine", smijući se zavrtio je glavom Sakoman.

Glavni direktor Dinama Damir Vrbanović kaže kako će Uefina delegacija najvjerojatnije posjetiti Maksimir iza 20. srpnja. Do tada bi trebali biti gotovi svi radovi na obnovi stadiona koji je donedavno imao nadimak „ruglo na kraju grada“.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider