Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Modri' puni motiva

'Nije važno gdje je Hajduk, ali nema opuštanja, pa lovimo Euro!'

"Želim ponovno u Ligu prvaka, skupili smo iskustvo i vjerujem da nam se više neće dogoditi tako loši rezultati. Da mi mediji više neće donositi fotografiju sa 6-7 lopti u mreži! Lijepo su mi nacrtali kuda su mi lopte ulazile", kaže Kelava.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivan Kelava odigrao je izuzetno značajnu ulogu u cijeloj prošloj godini. Po mnogima je bio i prvo ime Dinama, čovjek koji je rušio rekorde po minutama bez primljenog pogotka, čovjek koji je svojim obranama u uzvratnom susretu u Malmou uveo Dinamo u Ligu prvaka, koji je primio rekordan broj pogodaka u toj istoj Ligi prvaka, a opet bio među najboljima. Plavi su postali statistički najgora momčad LP-a, da nije bilo Kelave vjerojatno bi postali nedostižni u skoroj i daljnjoj budućnosti.

"Nije bilo loše, slažem se, no sad treba raditi još više da bih ostao na toj razini", veli Kelava.

Plavi u Portugalu bruse formu za proljeće koje je obično bilo blijedo. Bodovna prednost dozvolila je plavima 'laganini' ritam. Prednost od šest bodova i sada nose u proljetni dio.

"Iskreno, ne bojim se opuštanja, dobro radimo, trener nam je super, imamo dobru atmosferu. A znamo da nam je proljeće važno i kao priprema za nove kvalifikacije Lige prvaka, dosta nas se nada odlasku na Europsko prvensvo s reprezentacijom, pa motiva doista ne fali."

Među onima koji žele u Poljsku i Ukrajinu ste i vi.

"Dosad sam bio u krugu kandidata, nadam se da ću u tom krugu i ostati. Zato i kažem da će biti borba na proljeće, a ne opuštanje, oni koji su bili u reprezentaciji u njoj žele i ostatui, oni koji su blizu žele se nametnuti."

Spomenuli ste da imate dobrog trenera, u čemu je razlika između Jurčića i Čačića?

"Ne bih sada to komentirao, svatko radi na svoj način. I s bivšim trenerom dobro se radilo, radi se i sad. Novog smo trenera odlično prihvatili, mislim da je i on nas. Imamo poštovanje jedni prema drugima i to je važno."

Biste li ponovno željeli u Ligu prvaka, veselite s kvalifikacijama?

"Naravno da se veselim, prošli smo tu jednu sezonu u njoj, skupili iskustvo i vjerujem da nam se više neće dogoditi tako loši rezultati kao sada."

Da ne bi opet mediji donosili vašu fotografiju sa šest, sedam lopti u mreži.

"Da, da, dobra im je to bila slika, lijepo su mi nacrtali kuda su mi lopte ulazile."

Dinamo je nakon dugo godina promijenio bazu priprema, umjesto Turske plavi su sad odabrali jug Portugala.

"U Turskoj je stvarno bilo prekrasno, nije nam baš ništa nedostajalo. Ali, stvarno je već postalo monotono, uvijek isti hotel, ista soba, gotovo isti krevet. Svaka promjena dobro dođe."

No, nakon priprema u Turskoj osvajali ste naslov prvaka, sad ste svoju bazu prepustili Hajduku.

"Ma nema veze, nije važno gdje je Hajduk, važno je da smo mi dobrim kvalitetni, da imamo bodovnu prednost."

Dobili ste novog konkurenta, umjesto Filipa Lončarića, za vrat vam puše Romeo Mitrović.

"Romeo je došao u Lokomotivu kad sam ja iz nje išao u Dinamo, tih godinu i pol branio je odlično i zaslužio je dolazak u Dinamo", zaključio je Kelava. (Agencija VLM)

Nastavi čitati

Nastavi čitati