Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nikad kraća pauza

Nema odmora od HR nogometa: Derbi već za pet tjedana

Utakmicama 33. kola spušten je zastor na još jedno, 22. izdanje Hrvatske nogometne lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najviši rang hrvatskog nogometa od iduće će sezone brojiti 10 klubova, a zbog činjenice da će se u četverokružnom sistemu odigrati čak 36 kola, prvenstvo počinje nikad ranije.

>> Luda završnica HNL-a: Dinamo srušio Hajduk, Zadar nakon drame ostao u ligi!

Prvo kolo na rasporedu je već 13. srpnja, a tjedan dana prije odigrat će se utakmica Superkupa na Maksimiru, između prvaka Dinama i osvajača Kupa Hajduka. Poput ljetne, i zimska stanka će biti kratka kao nikad dosad - jesenski dio završava utakmicama 20. kola 14. prosinca, dok se u nastavak kreće već 8. veljače 2014., kako bi što više vremena ostalo između završetka sezone (posljednje, 36. kolo igra se 17. svibnja) i Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Uz ispite na hrvatskim travnjacima, četiri naša kluba vrlo rano čekaju i europske obveze.

Dinamo će kao prvak krenuti u drugom pretkolu Lige prvaka, a susret s prvim protivnikom očekuje ga 16. ili 17. srpnja. Sva tri hrvatska predstavnika u Europa ligi u natjecanje startaju u drugom pretkolu, čije se prve utakmice igraju 18. srpnja.

Ždrijeb prvog i drugog pretkola kvalifikacija Lige prvaka i Europa lige održat će se 24. lipnja, u sjedištu UEFA-e u Nyonu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider