Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I pola Makedonije

Neće puno tugovati ako ispadnu: 'Pola našeg sela navija za Hajduk'

Hajduk u četvrtak protiv NK Horizonta iz Turnova igra prvu europsku utakmicu sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Riječ je o prvom dvoboju drugog pretkola Europa lige, u kojem će Splićani na Poljudu ugostiti klub iz sela Turnovo, koje (prema popisu iz 2002.) ima 941 stanovnika.

"U našem mjestu od 1000 stanovnika barem 400 ih je u bivšoj Jugoslaviji navijalo za Hajduk, a jedan od njih sam i ja", ponosno ističe Orče Todorov, predsjednik Horizonta.

Todorov je i netom poslije ždrijeba iskazivao privrženost bijeloj boji, ali nakon što je njegov klub izbacio litvansku Suduvu u prvom pretkolu, najavljuje kako se neće predati protiv Hajduka: "Svi znamo o kakvom se klubu radi, naši izgledi za prolaz su mali, 10 posto, ali dolazimo u Split nadigravati pa što bude", kazao je Todorov za Sportske novosti.

U četvrtak će se igrati pred praznim tribinama, ali u uzvratu (25. srpnja), na stadionu Filip 2. Makedonski u Skopju, Hajduk će imati veliki broj navijača na tribinama. Brojnim Makedoncima splitski je klub bio najdraži za vrijeme Jugoslavije i za očekivati je kako neće propustiti ovakvu priliku da zajedno sa svojim potomcima pogledaju Majstora s mora...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider