Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Utakmica visokog rizika

'Ne dopustimo da bilo kakav eksces zasjeni derbi'

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić uoči derbija Dinama i Hajduka na Maksimiru pozvao je sve navijače da se suzdrže od bilo kakvih incidenata...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"U nedjelju popodne, na Maksimirskom stadionu, prisustvovat ćemo nogometnoj utakmici starih rivala, dvaju ponajboljih hrvatskih klubova.

>> Mamić: Bolji smo od Hajduka puno više nego što to pokazuje ljestvica

>> Tudor: Dinamo je favorit, ali stižemo ga napasti!

Prilika je to da u ovo predblagdansko vrijeme stvorimo ambijent u kojem se uživa u nogometnoj igri, u kojem se gromoglasno navija za svoje, poštujući protivnike i nagrađujući pljeskom svaki dobar potez, bez obzira od koje ekipe dolazio.

Vjerujem da će nogometaši Hajduka i Dinama, dati maksimum, da ćemo uživati u kvalitetnoj, zanimljivoj i fer utakmici, a da će ozračje na tribinama i oko njih, biti pravo športsko i navijačko, ozračje koje promovira šport, druženje i toleranciju, ozračje koje iskri pozitivnom energijom i zajedništvom u vremenu kada nam je to i te kako potrebno.

Zato još jednom apeliram na sve navijače, na Zagrepčanke i Zagrepčane i naše goste, da u takvom ozračju, bodreći klub za kojeg navijamo i poštujući suparnike, pokažemo svoje pravo lice – lice gostoljubivoga, otvorenoga, kulturnoga i europskoga Zagreba kojega zajedno gradimo zadnjih 14 godina.

Ne dopustimo da ova utakmica bude zasjenjena bilo kakvim ekscesom koji bi bacio u drugi plan ono športsko i pozitivno, ono što nas veže i čini zajednicom", stoji u poruci gradonačelnika. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider