Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
FOTO: Protest navijača Dinama

FOTO: BBB-i zasuli Mamića konzervama i upaljačima

Navijači Dinama kampirali su 48 sati ispred stadiona uoči redovite godišnje skupštine.

Dok su skupštinari izlazili iz prostorija kluba, navijači su im skandirali: 'Prodane duše', 'Izdali ste Dinamo', 'J*** vas Mamić', 'Vi niste Dinamo'.

>> Dinamo se od sada zove Građanski nogometni klub Dinamo

>> Jedan član – jedan glas: 'To bi bilo samouništenje. Nećemo to dozvoliti'

Na izlasku s maksimirskog stadiona Bad Blue Boysi zasuli su braću Zdravka i Zorana Mamića bocama, konzervama i upaljačima.

Bez prevelike žurbe braća su mirno sjela u automobil i uputila se prema izlaznoj rampi. 'Maminjo' je tijekom cijele Skupštine imao osmijeh na licu. Nije bilo ni traga nervozi kao prilikom prosinačke Skupštine. Usprkos stalnom skandiranju BBB-a koje je odjekivalo cijelim stadionom, Mamić se samo smješkao. Činio se jačim i sigurnijim nego ikada. Znači li to da je siguran kako dobiva bitke na svim poljima?

Navijači su izabrali 20-ak svojih predstavnika koji će probati s članskim iskaznicama ući na Maksimir. Predstavnici navijača ističu kako ne žele da dođe do bilo kakvih izgreda već će na skupštinu kluba probati ući na mirni način. Međutim, na ulazu u prostorije kluba zabranjen im je ulaz.

Na samom protestu nije bilo nikakvog incidenta. Bad Blue Boysi su samo pjevali i skandirali, a policija je bilo raspoređena oko navijača. Nikakav incident se nije dogodio.

Pred sam početak skupštine, oko 18 sati, na Maksimiru se okupilo između 500 i 1.000 navijača.

Oni su od početka trajanja skupštine pjevali ispred prostorija kluba, a upalile su se i bengalke. Najglasniji su zahtjevi za odlaskom Zdravka Mamića iz kluba.

Predstavnici navijača pokušali su doći na skupštinu, ali nisu ni vjerovali kako će dobito prililku da u njoj i raspravljaju, kao što se to dogodilo i u prosincu. Dinamovi navijači od čelništva kluba traže da se poštuje činjenica 'jedan član=jedan glas'.

Jedan navijač je pokušao ući na skupštinu kao člna kluba međutim zaštitarska služba mu nije dopustila ulazak. Cijeli slučaj prošao je jako mirno, bez bilo kakvih incidenata.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider