Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Ako hoćemo u Europu...'

Napaljeni Split čeka Lokose: Ne smijemo se bojati jedne Filijale!

U petak u Parku mladeži pada odluka o četvrtom hrvatskom predstavniku u Europi iduće sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Split je domaćin Lokomotivi u utakmici u kojoj mu i bod odgovara kako bi osvojio četvrto mjesto i nastup u prvom pretkolu Europa lige.

Jedini je to upitnik uoči posljednjih 90 minuta kad je riječ o putnicima za Europu, jer od ranije je poznato kako će Dinamo u drugo pretkolo Lige prvaka, a Rijeka i Hajduk u drugo pretkolo Europa lige.

"Ako potvrdimo ulazak u Europu, ova sezona ne može biti proglašena neuspješnom", osvrnuo se trener Splita Ivan Matić na izjavu kolege s klupe Lokomotive Tomislava Ivkovića, koji je rekao kako je "sezona za RNK Split neuspješna jer se očekivalo da imati puno više bodova i od Hajduka i od Lokomotive".

"Uvjeren sam da ćemo uspjeti ostvariti još taj jedan korak, iako gostujući trener pokušava prebaciti psihološki pritisak na nas. Ne bježimo od imperativa, igramo na domaćem terenu i favoriti smo. Nadam se da će naša kvaliteta i iskustvo presuditi", poželio je Matić.

Lokomotivina vrata čuvat će treći vratar reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, Oliver Zelenika, a glavna prijetnja bit će mu Mate Bilić, koji je s osam pogodaka najbolji strijelac Crvenih u prvenstvu. Bilić je bio još izravniji od svog trenera...

"Mi ne znamo igrati na bod, to se jasno vidjelo ove sezone. Idemo na pobjedu od prve do zadnje minute. Ako pretendiramo na Europu, onda se ne smijemo bojati jedne Filijale. Pardon, Lokomotive", kazao je Bilić, a prenosi Dalmacija News.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider