Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dinamo lovi Ligu prvaka

Napad 'šteka, Mamić traži 'kapitalce': Treba nam centarfor i stoper!

Nogometaši Dinama sutra u Tiraspolu igraju uzvratni susret 3. pretkola Lige prvaka, a Zdravko Mamić paralelno traži nova pojačanja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odlazak u Moldaviju za osiguranje europske jeseni. Za Dinamo uobičajeni put posljednjih godina. 2010. Šerif nisu zapamtili po dobrom, lani su stvari već sjele na svoje mjesto. Izbacivanje moldavskog prvaka osigurava najmanje skupinu Europske lige, te - mnogo važnije - modre gura korak do novog plasmana u Ligu prvaka.

>> Dinamo odradio trening u Tiraspolu: Jurčić najavio igru na pobjedu!

Trener Krunoslav Jurčić ističe:
"Mi moramo biti odlučni i determinirani kako smo bili u prvoj utakmici. Nametnuti jedan visoki ritam, koji oni u određenom trenutku neće moći pratiti ili koji nisu mogli pratiti tu u Zagrebu. Sa ovim nivoom agresije mislim da je to jedan dobar pokazatelj kako bi trebali izgledati u Moldaviji."
Svi u modrom taboru ističu kako u Tiraspolu treba krenuti po pogodak, a ne se orijentirati na branjenje prednosti. A, upravo su se pogoci u posljednje vrijeme prorijedili u Maksimiru. U posljednje četiri utakmice Dinamo je zabio samo tri gola, dovoljno da se postavi pitanje "imaju li modri problem realizacije"?

Napadač Duje Čop ne misli da je to veliki problem.
"Mi smo sve utakmice pobijedili i sve špice su dali golove. Sigurno da trebamo biti bolji i da Dinamo s ovakvim očekivanjima treba pobjeđivati svakoga sa većom razlikom, ali mislim da to nije toliki problem koliko se prikazuje."

Jurčić objašnjava na istu temu:
"Mi stalno radimo na tome i to je samo pitanje vremena kad će procuriti, s obzirom da imamo dva, tri igrača koji igraju u našem napadu, a koji su u prethodnoj sezoni imali dosta dugačke pauze."

A, ako ne procuri, uvijek se može reagirati na tržištu. Zna se tko je u Dinamo zadužen za prodaju, ali i dovođenje igrača – izvršni predsjednik Zdravko Mamić.
"Ako me pitate bismo li htjeli dovesti još nekoga - bi. Jedan stoper kapitalac i jedan centarfor kapitalac ne bi škodili. Ali, ako ne dođe sada do kraja prijelaznog roka, potraga se nastavlja i onda ćemo to napraviti do zime", poručuje Mamić.

S novim ulaskom u Ligu prvaka lakše bi se privuklo i željene - kapitalce.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider