Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odličan tandem

Najbolji stoperski tandem HNL-a: Iznenadili smo svih osim...

Mario Maloča i Goran Milović najbolji su par srednjih braniča u HNL-u.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Važnost koju u momčadi Hajduka imaju Maloča i Milović posebno je apostrofirao trener Lokomotive Tomislav Ivković nakon što su Splićani u subotu slavili na Maksimiru.

"Hvala Ivkoviću na pohvalama, lijepo je čuti kad te protivnički trener pohvali, pogotovo nakon utakmice. Mislim da smo odradili dobru utakmicu, hvala mu, ali o reprezentaciji ne bih pričao ništa", rekao je Mario Maloča, dodavši nešto o samom SP-u...

"Svakom igraču koji se bavi nogometom san je zaigrati na Svjetskom prvenstvu, ali već sam 100 puta rekao da je glupo govoriti zaslužujem li biti tamo ili ne, jer će onda neki reći da se guram. Ljudi neka gledaju utakmice, a mi ako ćemo biti i dalje ovako dobri, možda će se to prepoznati, a možda i neće."

'Možda ni sve pobjede do kraja sezone neće biti dovoljne za titulu'

Hajduk je u seriji od šest pobjeda, od čega su tri u natjecateljskom ritmu, na startu proljetnog dijela HNL-a: "Nije iznenađenje što imamo sve tri pobjede na proljeće, jer smo na pripremama ostvarili dobre igre protiv onih boljih ekipa, kad smo bili u prvom sastavu. Dobar teren je bio u Maksimiru, dobar protivnik koji igra otvoreno, nama to odgovara i zasluženo smo uzeli svih devet bodova", kaže Maloča.

Kapetan Hajduka bliži se brojci od 200 nastupa u najdražem dresu, a vjerojatno će na ljeto se otisnuti u inozemstvo. Ukoliko nastavi ovako igrati, nema sumnje da će se dogoditi i toliko željeni transfer, kako bi Maloča okušao se u nekoj jačoj ligi, a Hajduk zaradio lijepu odštetu i otvorio priliku nekim novim klincima, prije svih talentiranom Antoniju Miliću.

"O meni kao kapetanu volio bih da pričaju drugi. Dobra smo ekipa, dobri smo i van terena, družimo se i držimo svi kao jedan. Idemo iz utakmice u utakmicu, a ako ćemo pobjeđivati bit ćemo blizu njih. Svjesni smo da ni ako pobijedimo u svim utakmicama do kraja možda neće biti dovoljno za titulu", realan je Maloča.

Goran Milović skupa s Maločom drži srce Hajdukove obrane...

"Dosta dobro smo se uklopili, odgovara nam obojici stil igre onog drugog. Mario je dosta brz pa meni daje na sigurnosti u duelima s protivnicima jer znam da će mi pokriti leđa, mislim da jedan drugome ulijevamo sigurnost i povjerenje. Igramo zajedno u kontinuitetu praktički godinu i pol, s nekim iznimkama u situacijama kad smo bili kartonirani", kazao je Milović, također zahvaljujući se Ivkoviću na komplimentima:

"Ugodno je čuti od trenera koji nema veze s Hajdukom lijepe pohvale. "

"Što se tiče reprezentacije, Mario je već bio na širem popisu dok sam ja daleko od reprezentacije. Moram raditi i trenirati što bolje, pa onda što bude", smatra Milović, koji je u nekoliko rečenica ocijenio Hajdukovu dosadašnju sezonu:

"Iznenadili smo većinu javnosti, ali sami sebe nismo jer smo znali koje mogućnosti i kvalitetu posjedujemo. I fizički smo dosta jaki, a to je urodilo plodom jer smo dosta utakmica riješili u samoj završnici. Ovo je jedna dobra sezona, ako se uzmu u obzir očekivanja na samom početku. Sad smo tu gdje jesmo, odlijepili smo se od ovih konkurenata za drugu poziciju, a svjesni smo da nas svaki Dinamov kiks može približiti njima. Do derbija je sve na nama, ako uzmemo devet bodova u iduće tri utakmice, bit će moguće i s pobjedom nad Dinamom približiti im se."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider