Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Riječki Brazilac

'Nadam se da ću u Hrvatskoj ostaviti trag kao Eduardo'

U Rijeku su napokon iz Brazila stigli papiri za Moisesa Limu Magalhaesa pa više nema nikakvih zapreka za njegovu registraciju za proljetni dio Prve HNL.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Moises je odradio kompletne pripreme s Rijekom te je odigrao četiri prijateljske utakmice s Videotonom, Grasshopperom, Dynamom Kijev i Koprom.

"Jako sam sretan što sam došao u Rijeku. Dojmovi su zasad prekrasni. Svi su me odlično prihvatili i nadam se da ću, zajedno sa svojim suigračima, uzvratiti to gostoprimstvo na travnjaku", rekao je 25-godišnji brazilski veznjak, a prenose službene stranice kluba.

Ovo mu je prvi angažman izvan Brazila, a u Rijeku je s njim stigla i supruga: "Vjerujem da neće biti tako teško. Brazilski nogomet, barem u Seria A, sve više podsjeća na europski nogomet tako da ne mislim da će biti velikih problema."

O Hrvatskoj i Rijeci Moises Lima Magalhaes ne zna puno, a najviše je saznao iz jednog Eduardovog intervjua: "Čitao sam jedan Eduardov intervju u kojem je on govorio puno lijepih stvari o Hrvatskoj. Nadam se, kad već spominjem Eduarda, da ću ponoviti njegov uspjeh u Hrvatskoj. Nadam se isto tako da ću ući u srca Armade, u srce svakog navijača Rijeke a siguran sam da ću ovdje napraviti dobru karijeru."

Debi protiv Dinama

Moto navijača Rijeke 'Krepat ma ne molat' već je naučio.

"Već na samom početku ovih priprema popričao sam s trenerom Kekom čiji mi se stil treninga odmah dopao. On mi je i rekao za tu parolu koja me se izrazito dojmila jer je to i moj način razmišljanja. Uvijek punom snagom i uvijek do kraja", zaključio je Moises, koji je potpisao na tri i pol godine.

Trener Rijeke Matjaž Kek nagovjestio je kako će Brazilac propustiti kup utakmicu protiv Osijeka, ali debi mi mogao imati u prvenstvenom susretu protiv Dinama 8. veljače na Kantridi.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider