Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nacionalni sindikat policije

'Zašto se policija boji Mamića? Reagiraju tek kad se digne prašina!'

Nacionalni sindikat policije nezadovoljan je što su policajci na Poljudu samo mirno gledali fizički obračun Zdravka Mamića i Ive Bege.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik sindikata Nikola Kajkić u dopisu kojeg je poslao glavnom ravnatelju policije Vladi Dominiću se pita zašto "policija postupa sa strahom" kad je u pitanju izvršni predsjednik Dinama.

"Razvidno je da su policijski službenici propustili primijeniti policijske ovlasti, bez obzira na njihovo zvanje i funkciju, s ciljem sprječavanja prekršaja u konkretnom događaju te ih ne opravdava jesu li bili u službi ili izvan službe.

Tim više, što je člankom 6. stavkom 2. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima propisano da će policijski službenik i izvan službe poduzeti radnju spašavanja života, zaštitu osobne sigurnosti ljudi i imovine.

Također smo svi svjedoci, da kada je u pitanju gosp. Zdravko Mamić, policija postupa sa strahom i s naknadnim uhićenjem i provođenjem policijskih ovlasti tek kada se digne prašina u medijima. Sjetimo se samo Mamićevog tzv. striptiza u zračnoj luci Pleso pred bivšim načelnikom Policijske uprave zagrebačke koje je prošlo nekažnjeno i bez policijskog postupanja. Bi li bilo koji drugi građanin tako prošao, a osobito policijski službenik koji ne bi postupao u takvom slučaju. ?

Smatramo da u našoj službi nema nedodirljivih, da nema „malih i velikih“ policijskih službenika i da bi za ovakvu istovjetnu situaciju da se radi o policijskom službeniku bio pokrenut disciplinski postupak za težu povredu službene dužnosti iz članka 96. stavka 1. točke 1. i 7. Zakona o policiji zbog neizvršavanja, nesavjesnog, nepravodobnog ili nemarnog izvršavanja službenih zadaća i nedoličnog ponašanja u službi ili izvan službe kada šteti ugledu policije", između ostalog stoji u dopisu. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider