Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pripremaju žalbu

Na Poljudu šokirani drakonskom kaznom: Hajduk nije odgovoran!

Krešimir Vlajčević, disciplinski sudac Prve HNL, odrezao je drakonsku kaznu od 235.000 kuna Hajduku za prekršaje na utakmicama s Istrom, Dinamom, Rijekom i Cibalijom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Hajduku su konsternirani visinom kazne.
„Zaprimili smo odluke koje su apsolutno neprihvatljive jer je Hajduk kao organizator utakmica poduzimao sve propisane mjere u cilju sprječavanja protupravnih ponašanja, a što je ujedno bila dužnost i drugih klubova gdje je Hajduk bio gost i radi čega u tim slučajevima Hajduk ne može snositi nikakvu odgovornost. HNK Hajduk će iskoristiti pravo izjavljivanja žalbe na sve navedene odluke u propisanom roku i nadamo se pravičnijem ishodu ovih postupaka“, izjavio je Hajdukov odvjetnik Damir Primorac, a prenosi Dalmacija News.

Vlajčević je napomenuo kako će Hajduk u slučaju ponavljanja prekršaja igrati pred praznim tribinama, a ovako je obrazložio svoje odluke:

„HNK Hajduk kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 80.000 kuna zbog paljenja i bacanja baklji (59. minuta) i hukanja od strane domaćih navijača prema igraču Henri Belleu u 55. i 65. minuti. O prekršajima na ovoj utakmici Disciplinski sudac je ponovo odlučivao nakon što je Komisija za žalbe Prve lige prihvatila žalbu Hajduka na raniju odluku jer u obrazloženju nisu bile navedene posebno visine kazni za pojedini prekršaj pa je odluka bila ukinuta. U novoj odluci Disciplinski sudac naveo je da je kazna za pirotehniku 30.000 kuna, a za rasizam 50.000 kuna.

Utakmica 22. kola Dinamo - Hajduk
GNK Dinamo kažnjen je kaznom u iznosu 40.000 kuna zbog bakljade od strane navijačke skupine BBB (27. minuta), a HNK Hajduk novčanom kaznom od 45.000 kuna zbog bakljade (15. i 62. minuta) i trganja i bacanja sjedalica s tribine od strane navijačke skupine Torcida.

Utakmica 18. kola Rijeka-Hajduk
HNK Rijeka kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 15.000 kuna zbog bakljade od strane navijačke skupine Armada (59. i 61. minuta), a HNK Hajduk sa 50.000 kuna zbog bakljade Torcide u 60. 61. minuti.

Utakmica 23. kola Hajduk-Cibalia
HNK Hajduk kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 60.000 kuna zbog bacanja pirotehničkih sredstava u 42., 60. i 62. minuti te prekida igre zbog zapaljene mreže gola.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider