Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

HNS i Dinamo odlučit će je li Mamić u sukobu interesa!?

Na upit GOL.hr-a Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa pojašnjava dopis upućen HNS-u...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa poslalo nam je dodatno objašnjenje vezano uz dopis koje je dotično ministarstvo poslalo Hrvatskom nogometnom savezu, a u kojem se traži od HNS da istraži je li izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić u sukobu interesa budući da se spekulira kako je Mamićev sin Mario sportski menadžer s Fifinom licencom.

>> Sukob interesa u 'banana državi': 'Moj brat nije kao Mamić'

>> Bilić o sukobu interesa: 'Moj brat je menadžer, ali to nema nikakve veze'

>> Klecaju mu koljena: Čega se boji Mamić?

Odgovor MZOŠ-a prenosimo u cijelosti:

„Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa dopisom je HNS-u upućenog 8. veljače, poduzelo određene radnje u okviru nadzora. Treba imati u vidu da HNS i NK Dinamo imaju pravni status udruga te iz tog statusa proizlazi da moraju postupati ne samo po Zakonu o športu nego i po Zakonu o udrugama i sukladno svojim statutima.

Treba imati u vidu da prema Zakonu o udrugama, pa i športskim udrugama, članovi udruga nadziru rad svojih udruga. Propisan je način i postupak kako članovi udruga provode taj nadzor.

Kad je u pitanju sukob interesa te povezane osobe u športskim klubovima, a također i športskim savezima, stvar je tih klubova i saveza da sukladno svojim statutima, koje su bili dužni uskladiti svoj rad, djelovanje i opće akte sukladno odredbama Zakona o športu (u roku od 3 mjeseca od donošenja zakona), riješe ta pitanja. Među tim pitanjima su i odredbe vezane za menadžere u športu.“

HNS još razmatra dopis MZOŠ-a

Iz HNS su se danas oglasili s kratkim priopćenjem u kojem se objašnjava kako je dopis MZOŠ-a na razmatranju:

"Službeno priopćenje MZOŠ-a je uzeto u razmatranje za daljnji postupak i u ovome trenutku nije moguće dati detaljnije obrazloženje.

Podsjećamo da HNS kao krovna nogometna organizacija u Hrvatskoj stalno surađuje s nadležnim ministarstvom i provodi sve svoje aktivnosti sukladno Zakonu o športu i temeljnim postulatima UEFA-e i FIFA-e, kao najviših nogometnih instanci.

HNS će i dalje aktivno surađivati s ministarstvom u cilju provedbe svih zakonskih mjera i regulativa pa tako i u svezi jučerašnjeg dopisa", stoji u obrazloženju HNS-a.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider