Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

'Bio bih prvak s Dinamom i Hajdukom, ali i Slaven Belupom'

Trener Cibalije Stanko Mršić naljutio se na objede da je od svojih igrača tražio da igraju grubo protiv Dinama...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Cibalije Stanko Mršić opasno se naljutio na napise u nekim medijima kako je od svojih igrača tražio da budu kamikaze protiv Dinama.

>> 'Dinamo me ucjenjivao, bio sam prisiljen otići. Bolje im je da šute!'

>> Je li gol u Vinkovcima regularan i tko je započeo s grubostima?

>> Ogorčeni Mršić: Platio sam kazni za jedan BMW, ali gol je regularan

„Nikada to nisam rekao. To je čista laž, insunacija. Nije mi jasno kako je to netko mogao napisati? Odakle im to? Ma, tužit ću toga koji je to napisao“, ozbiljnim glasom rekao nam je Mršić.
„Ja nikada ne palim igrače prije utakmice. Moji igrači protiv Dinama zapravo nisu napravili nijedan grubi prekršaj. Za to što je Radotić napravio praktički sam ga već kaznio u svlačionici. On će za to odgovarati i platit će to. Radotić je trebao isprovocirati Dinamova igrača a ne da bude obratno.“

Ne znam tko u Cibaliji uopće može udariti igrača osim Parmakovića?

Mršić ističe kako ima korektan odnos s Dinamom, ali i Hajdukom.
„Gdje god da sam radio nikada nisam ni pokušavao nagovoriti igrače da nekoga udaraju. Ne znam tko u Cibaliji uopće može udariti igrača osim Parmakovića? On je takav i na treningu, nema pardona prema nikome. Jednostavno je temperamentan. Zna se zaletjeti i u jednom od takvih promašaja može zakačiti igrača. Od ovih drugih nema nitko. Recite mi tko?“ ljutito je upitao Mršić, pa nastavio:

'Najteži prekršaj na utakmici napravio je Brezovec na Kresingeru'

„Zbog čega je Kresinger dobio žuti karton? Najteži prekršaj na utakmici napravio je Brezovec na Kresingeru. To je bilo na početku utakmice. Vjerojatno mu je njihov trener rekao isto. Sudac Brezovcu nije dao ni žuti karton“, pojadao se trener Cibalije dodavši da bi medijima bilo pametnije da malo više prostora daju Cibaliji.
Otkad sam ja u Cibaliji stalno smo u vrhu, stalno dobro igramo, ali stalno nas i potkradaju. I opet smo gore gdje smo sada. Lako je navijati za Dinamo i Hajduk, neka se navija malo za sirotinju“, ogorčeno poručuje Mršić.

'Koliko se puta u Ligi prvaka ide đonom?'

Tri dana nakon utakmice emocije su se ipak malo slegle, pogledani su sporni trenuci…
„Nisam gledao snimku, ništa nisam gledao. Znam samo da smo loše ušli u utakmicu. Napravili smo nekoliko gluposti i dali Dinamu mogućnost da postigne pogodak. Kasnije je bilo što je bilo. Rekao sam prije utakmice da bih želio da se nakon utakmice piše o dobroj igri i golovima, a ne o sucima.“

Jesu li igrači Cibalije igrali ipak malo pregrubo?
„Ja tu grubost nisam vidio. Možda je Parmaković napravio jedan prekršaj malo grublji, a od ostalih se nikoga ne mogu sjetiti. Prekršaji su sastavno dio svake utakmice. Pogledajte kakvi se prekršaji rade u inozemstvu. Koliko se puta u Ligi prvaka ide đonom? U našoj utakmici nisam vidi niti jedan žustriji prekršaj osim onaj od Brezovca. Ušao je s dvije noge u našeg igrača. Nije bio sankcioniran, pa je moga i dalje tući naše igrače. Mi smo i s igračem manje imali neke prilike za razliku od Dinama koji je tek pred kraj stvorio neke šanse, i to jednu nakon zaleđa.“

'Volio bih da me smjeni Mamić pa bih tri godine lovio ribu u Zadru'

Ostajete li pri izjavi da ne vidite po čemu je Vahid Halilhodžić bolji trener od vas i da bi vi bili prvaci s Dinama, a da niste sigurni kako bi Halilhodžić bio treći s Cibalijom?
„Novinari su malo krivo protumačili moju izjavu. Poštujem svakog trenera. Samo sam rekao da bih volio biti na njegovom mjestu s obzirom na plaću koju on prima i koju ja primam. Volio bih da me smjeni Mamić pa bih tri godine lovio ribu u Zadru. Vaha je trener koji se dokazao u Francuskoj. Međutim, tu su malo dublji problemi“, odmjereno je kazao Mršić, a onda je otpustio kočnice:

Naravno da bih bio prvi s Dinamom, bio bih prvi i s Hajduk, a možda bih bio prvi i sa Slaven Belupom. Znamo da je puno lakše biti trener u Dinamu i Hajduku nego u nekom drugom hrvatskom klubu u smislu postizanju dobrog rezultata.“

'Kerum utječe tko će biti trener Hajduka, a i neki familijarni odnosi'

Bili ste ove sezone blizu klupe Hajduka.
„Jesam, ali to se, nažalost, nije realiziralo. To je već bilo riješeno od jednih ljudi. Međutim, ima tu jako puno klanova koji vrebaju. Tražili su od mene da dođem na razgovor u Split. Rekao sam da oni dođu u Vinkovce ili da se nađemo na pola puta u Zagrebu. Na tome je ostalo. Vjerojatno gradonačelnik Splita Kerum i ostali utječu tko će biti trener Hajduka, a i neki familijarni odnosi. Neka im bude.“

U kuloarima se priča da ste bili u igri za trenera Slaven Belupa nakon što je Mile Petković podnio ostavku?
Ne mogu o tome pričati“, tajnovit je Mršić kojem ugovor s Cibalijom istječe u lipnju, a ne zna se hoće li ga produžiti.
Mršić ističe da je Cibalija trebala konkurirati za treće mjesto da su se dovela neka pojačanja.
„Naši su se konkurenti pojačali, a mi ćemo ostati i bez Barabana koji ne želi potpisati ugovor. Financijski problemi su prisutni, igrači traže svoje. Plaće kasne tek petnaestak dana, ali premije nisu došle na naplatu u posljednjih godinu dana“, zaključio je Mršić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider