Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ostali se još drže

Mršić sedma trenerska žrtva ove sezone u HNL-u

Nakon što su mu čelnici Splita uručili otkaz poslije subotnjeg poraza od Dinama (1-2), Stanko Mršić je postao sedmi hrvatski stručnjak koji je ove sezone dobio 'cipelu' u Prvoj HNL.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije njega na 'burzi' su završili Tomislav Steinbrückner i Davor Rupnik u Osijeku, Krunoslav Jurčić i Branko Ivanković na klupi Dinama, Ivan Katalinić u Slaven Belupu, te Krešimir Ganjto u Hrvatskom dragovoljcu. Među njima je vrlo lako mogao biti i Tomislav Ivković koji je u prosincu prošle godine podnio ostavku u Lokomotivi, no potom se ipak predomislio.

Nakon 22 kola samo još pet trenera je na istom mjestu kao i na početku sezone - Igor Pamić (Istra 1961), Tomislav Ivković (Lokomotiva), Matjaž Kek (Rijeka), Igor Tudor (Hajduk) i Ferdo Milin (Zadar).

Prva 'trenerska glava' pala je već 18. kolovoza. Steinbrückner je započeo sezonu na klupi Osijeka pa izdržao šest utakmica. Osijek je otvorio sezonu s pet poraza u šest kola primivši 17 golova nakon čega je Steinbrückner podnio ostavku.

"Ja sam jedini krivac, u šest utakmica primili smo 17 pogodaka, ne želim upirati prstom u nikoga od tih momaka iako oni od kojih sam najviše očekivao dali su mi najmanje," kazao je tada Steinbrückner.

Dinamo 'potrošio' Jurčića i Tanca u istoj sezoni

Četiri dana kasnije Krunoslav Jurčić je treći put rekao 'zbogom' klupi Dinama. Izvršnom predsjedniku Zdravku Mamiću je domaći poraz od bečke Austrije (0-2) bila kap koja mu je prelila čašu te je odlučio po treći put raskinuti suradnju s Jurčićem. Momčad su privremeno preuzeli Damir Krznar i Zoran Mamić odradivši dva kola, a zatim je na klupu sjeo Branko Ivanković.

Uslijedio je odlazak Krešimira Ganjta s klupe Hrvatskog dragovoljca 28. kolovoza. Tri boda iz sedam kola nisu zadovoljili ambicije uprave kluba i Ganjto je postao 'bivši'.

U rujnu je došlo do promjene na klupi Slaven Belupa nakon što je vodstvo kluba uručilo otkaz Ivanu Kataliniću. U listopadu je došlo do novih promjena u Osijeku i Dinamu. Rupnik se na klupi momčadi iz Gradskog vrta zadržao sedam utakmica nakon čega je smijenjen. Osijek od tada vodi Ivica Kulešević.

Kratko je trajao i Ivanković u redovima 'modrih'. Nakon nešto manje od dva mjeseca 'Tanac' je po treći put morao napustiti klupu kluba iz Maksimira. Od listopada do veljače nije bilo trenerskih promjena, sve do Mršićeva otkaza u Splitu.

Od sadašnjih trenera u klubovima Prve HNL najduže za kormilom je Pamić koji vodi Istru od ožujka 2011. Ivković je na klupi Lokomotive od prosinca 2011. godine, dok je Milin u Zadru od rujna 2012.(Hina)

TRENERSKE PROMJENE U HNL U SEZONI 2013/14.

Tomislav Steinbrückner (Osijek - 18. kolovoza 2013.)
Krunoslav Jurčić (Dinamo - 27. kolovoza 2013.)
Krešimir Ganjto (Hrvatski dragovoljac - 28. kolovoza 2013.)
Ivan Katalinić (Slaven Belupo - 23. rujna 2013.)
Davor Rupnik (Osijek - 21. listopada 2013.)
Branko Ivanković (Dinamo - 22. listopada 2013.)
Stanko Mršić (Split - 15. veljače 2014.)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider