Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Markovićevi milijuni za kampove: Je li to novi slučaj Robin Bokšić?

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora HNS-a najvažnija točka dnevnog reda bila je priprema predstojeće Izborne skupštine koja će se održati 17. prosinca u Westinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Jedna od tema bit će i verificiranje postojećeg sustava natjecanja u 1. HNL na još jednu sezonu, Euro futsal prvenstvo 2012. i naravno izbor novog predsjednika HNS-a“, istakao je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić dodajući kako se govorilo i o proslavi 100-godišnjice osnutka saveza iduće godine.

No, novinare je najviše zanimalo dokle su odmakli pregovori s investitorima u nogometne kampove, što je bio jedan od najvažnijih aduta u prezentaciji programa Vlatka Markovića prošlog petka u Westinu.

U javnosti se pojavilo ime Aleksandra Paulina kao pregovarača od strane investitora.
Svjetska banka mladih dat će nam 42 milijuna kredita. Oni se bave programom razvoja sportskih centara. Predstoje nam razgovori o svim aspektima tog ulaganja. Princip je da se radi u svakoj regiji po jedan kamp. Naravno neće biti svi kampovi isti“, rekao je Srebrić.

42 milijuna u banci Barclays

Na pitanje ulaže li spomenuta banka novac ili netko drugi, Srebrić je odgovorio? „Oni organiziraju posao između interesenata koji žele uložiti i nas.“

A što ako se promijeni vodstvo HNS-a? Hoće li investitor i u tom slučaju biti zainteresiran? „To je jedna od mogućnosti“, kratko je odgovorio Srebrić, pa nastavio:

Novac je već u banci Barclays. Usmeno i pismeno imamo potvrdu da žele uložiti taj novac. Moramo napraviti projekte. Jedan od njihovih uvjeta je da se gradi kamp na Krku. Izvršni odbor će u suradnji s županijama odlučiti gdje će se graditi. Pitanje je hoće li biti dosta novca za sve i kako će se graditi, koliko će biti terena, hotela i koje kategorije, te hoće li to biti polivalentni kampovi koji će imati i druge namjenske sadržaje“, objasnio je Srebrić, međutim, ostaje pitanje zašto se nije izašlo s tom pričom kada se govorilo o gradnji kampa u Tuhelju.

„U tijeku su bili pregovori. Nije bila potrebno da se to otkriva, a nije bila ni prilika zbog recesije u državi“, pomalo nemušto je odgovorio Srebrić.

Je li Saša Paulin novi Robin Bokšić?

Predsjednički kandidat Igor Štimac tvrdi da bi Aleksandar Paulin mogao biti novi Robin Bokšić?
„Za sada ni nemam razloga ne vjerovati partneru“, kratko je odgovorio Srebrić.

Izvršni odbor je razglabao i o aktivnostima i programu seniorske hrvatske reprezentacije u idućoj godini.

“Dana 9. veljače predviđena je utakmica protiv Češke. Dva grada su kandidati, Pula i Rijeka. Na taj dan igrati će i U-21 reprezentacije Slovenije i Hrvatske. Napominjem da će se 22. prosinca u Rijeci odigrat humanitarna utakmica kojom će se obilježiti 20-godišnjica susreta Hrvatske i Rumunjske. Igrat će ‘vatreni’ iz te utakmice protiv veteran. Za 29. ožujka planiran je prijateljski nastup protiv odgovarajuće zemlje. Tu smo još u pregovorima. Termin 6. lipnja neće se koristiti osim ako se ostvari turneja”, izdefilirao je Srebrić, ali nije ni propustio priliku da se pohvali kako HNS isplatio klubovima sve doznake koje su stigle iz Uefe.

„Žalili su se da nismo na vrijeme platili pretprošlu sezone, pa bi bio red sada da kažu kako ne samo da smo sve platili nego i preplatili.“

Pravilnik o licenciranju "sveto pismo HNS-a"

Bilo je riječi i o pravilniku o licenciranju, koji je, kako Srebrić kaže,”sveto pismo HNS-a". Izvršni odbor donio je odluku da se odredbe pravilnika od iduće godine neće odnositi na klubove iz trećeg stupnja natjecanja.

Novina je uvođenje, po naputku Uefe, časnika za vezu s navijačima te financijski ‘fair-play’. Do 30. rujna 2011. klubovi će morati dokazati da nemaju obveza prema drugim klubovima i državi ako žele nastupiti u Uefinim natjecanjima. Klubovi koji imaju rashode veće od 5 milijuna eura ući će u poseban nadzor Uefe i morat će dokazati da se u barem na nuli završili prethodnu sezonu.

HNS popustio Kutiji Šibica

Novost je i to što će se od 1. studenoga do 1. ožujka 2011. moći organizirati malonogometni turniri koji se neće igrati po Uefinim futsal propozicijama. Očito je da je HNS popustio pod pritiskom organizatora Kutije šibica.

Ali, od sljedeće godine i Kutija šibica će se morati igrati po futsal pravilima“, ponosno je objavio Srebrić, ali nije poznato kako će se to provesti u djelo budući da je to pravilo vrijedilo i ove godine, pa ga se nitko nije pridržavao. Srebrić također ističe da se kroz diskretan monitoring prati ima li navodnog namještanja u utakmicama 1. HMNL. Za sada nema dokaza da je bilo takvih nečasnih radnji.

No, kamenovanje autobusa PAOK-vih navijača nova je „pljuska“ hrvatskom nogometu.

Osuđujemo to i jako sam iznenađen da se to moglo u Zagrebu dogoditi. Nadam se da će državni organi poduzeti sve mjere da se igrači PAOK-a osjećaju sigurni“, zaključio je Srebrić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider