Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kamen temeljac iz 2008.

Markovićev novi trik: Ništa od HNS-ovog kampa u Tuhelju?

Uoči izborne skupštine HNS-a Marković je kao adut najavio sponzora za kamp. Pokazalo se da je to bio trik.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Imamo ozbiljnog partnera koji u gradnju kampa HNS-a želi uložiti 42 milijuna eura", ispalio je prvi čovjek HNS-a Vlatko Marković predstavljajući svoj program u prosincu prošle godine.

Marković je otkrio da je riječ o Aleksandru Paulinu, predstavniku World Youth Bank Networka za Hrvatsku. Pričalo se kako HNS s inozemnim investitorima ima potpisane ugovore o gradnji kampova u Hrvatskoj prema načelu javno-privatnog partnerstva. Kampovi su, navodno, samo jedan od projekata, a Paulin ima i kopiju ugovora s bankom Barclay (sponzorom Premier lige) na 42 milijuna eura za gradnju kampova, od kojih bi neki trebali niknuti na Grobniku, otoku Krku i u Istri, a istarski poluotok postao bi odredište europskih klubova u vrijeme priprema.

Već se tada sumnjalo da je to jedan od Markovićevih predizbornih trikova. Naime, Igor Štimac, ozbiljan protukandidat, u tim je trenucima otimao sve više središta i županija te postao velika prijetnja u rušenju Markovića. Štimac je odmah prozreo tu igru i tada je rekao:

"Eto, sada se potvrdilo da je prvi čovjek HNS-a još jednom, po tko zna koji put, pokušao blefirati."

"HNS nije imao jasnu strategiju, nije imao plan i projekt. I zbog toga je ovaj posao propao. To je istina", rekao je Aleksandar Paulin.

Vlatko Marković vrtio je neki drugi film:

"Dugo smo čekali da se Paulin izjasni, ali mi više nemamo vremena. Nismo više mogli slušati obećanja te se okrećemo samima sebi."

Dakle, obje strane prebacuju lopticu, jedni druge prozivaju da su nesposobni.

"Cijelo ovo vrijeme imali smo još dva ozbiljna sufinancijera. Ali mene to više ne zanima, HNS ima novac kojim će izgraditi kamp", rekao je Marković dodavši kako savez upravo kupuje posljednje metre zemljišta i vrlo brzo kreće u gradnju.

"Gradit ćemo u Tuheljskim Toplicama", zaključuje Marković. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati