Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Marković: Što hoće taj Štimac? Tužit ću ga za 250.000 eura!

Zbog Štimca je u problemima cijela generacija 'vatrenih', grmi Marković, a nije štedio ni Ćiru Blaževića...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poznati bosanskohercegovački novinar Sabahudin Topalbećirević neposredno nakon izbora za predsjednika HNS-a napravio je ekskluzivni intervju s Vlatkom Markovićem, koji će biti emitiran u nedjelju na BiH televiziji TV1 u 21.15, u emisiji Treće poluvrijeme.

>> Mamić sprema 'mega-transfer': 'Abramovič me pozvao u London!'

>> Markoviću se j..., a presretni Maminjo poručuje: Pobijedila je demokracija!

>> VIDEO: Marković nije slavio, Štimac se osjeća pobjednikom

Tražit ću od njega 250.000 eura zbog izjave da hodam okolo s 'crnim torbama'

"Od kada je počela kampanja Marković je prvi put istupio tako otvoreno u javnosti. Dotakao se Štimca, Ćire, Mamića, Halilhodžića, Šukera i još nekih poznatih javnih osoba", otkrio nam je Topalbećirević.

Novi/stari predsjednik HNS, među ostalim, najavio je tužbu protiv izbornog protukandidata Igora Štimca.

"Tražit ću od njega 250.000 eura zbog izjave da hodam okolo s 'crnim torbama'. Ma, što taj Štimac uopće priča. Zbog njega je u problemima cijela generacija brončanih iz Francuske", grmio je Marković.

'Ćiro je oduvijek ljubomoran na mene'

Nije Marković poštedio niti svoga dojučerašnjeg prijatelja, barem kako su se donedavno predstavljali u javnosti, Miroslava Blaževića.

"On je oduvijek ljubomoran na mene. I samo da znate, nikada mi nismo bili u nekim dobrim odnosima", otvorio se u potpunosti "El Presidente" čija "kavga" s Ćirom traje još od početka 80-tih i pitanja oko spornog prvenstva iz 1979., kada je Marković bio trener Dinama, a Hajduk je na kraju osvojio titulu.

Dinamo se žalio zbog poznatog "slučaja Tomić" i tek četiri godine kasnije Sud udruženog rada u Beogradu vratio je Dinamu naslov, ali Dinamo taj naslov iz još uvijek nepoznatog razloga nije htio prihvatiti. Marković, kažu upućeni, još uvijek vjeruje da se "papir zametnuo" u Ćirinim ladicama, koji je u tom trenutku bio na klupi Dinama, zbog toga što, navodno, nije htio da se to prvenstvo pripiše Dinamu, jer bi na taj način Marković ostao zapisan umjesto Ćire u povijesti kao trener koji je prekinuo neslavni "modri" niz bez osvojene titule prvaka, koji je započeo 1958. i trajao je do 1982., kada je Dinamo s Ćirom na čelu konačno postao prvak bivše države.

Na čelu HNS-a sam već 12 godina i ovo je moj posljednji mandat. Ostavit ću HNS u dobrim rukama. Naslijedit će me Šuker

Druga sekvenca koja je u bitnom utjecala na odnos dvaju "bosanskih đaka" dogodila se 2000., kada je Ćiro morao odstupiti s mjesta izbornika hrvatske reprezentacije u trenutku dok je predsjednik HNS-a bio Marković. Čini se da Ćiro to ne može oprostiti Markoviću. Ne jednom je rekao da je u tom trenutku bio gromobran pred Markovićem koji se sakrio iza njegovih leđa i ništa nije učinio da ga zaštiti.

U razgovori s popularnim "Bahom" Marković se osvrnuo i na najnoviji posrtaj Dinama u Europskoj ligi.

"Gledao sam utakmicu s PAOK-om. Prava je šteta što Dinamo nije uspio. Međutim, Vaha je čudo od trenera i treba ostati u Dinamu", kazao je Marković a potom se prisjetio rodnog Bugojna ispalivši krilaticu: "Ja sam otišao iz Bosne, ali ona nikada nije otišla iz mene."

'Naslijedit će me Šuker'

Objasnio je Marković i ulogu Davora Šukera u posljednjim izborima za predsjednika HNS-a.

"Na čelu HNS-a sam već 12 godina i ovo je moj posljednji mandat. Ostavit ću HNS u dobrim rukama. Naslijedit će me Šuker", poručio je Marković.

Naravno da intervju nije mogao proći bez klasičnog Markovićevog lapsusa. Na pitanje što misli o Edinu Džeki, Marković je odgovorio:

"Kada se samo sjetim kako smo ga ispustili iz ruku", ispalio je "El Presidente", ali nije jasno na što je točno mislio, valjda da je Džeko trebao igrati za Hrvatsku, no ipak je nastavio:

"Džeko je kasnije otišao u Bochum", sjetno se prisjetio Marković. Bochum ili Wolfsburg i nije tako bitno...


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider