Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki ciljevi

Maribor po Ligu prvaka kreće s Čačićem, Mršić novi trener Splita

Dva iskusna hrvatska stručnjaka pronašli su klubove koje će voditi u sljedećoj sezoni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ante Čačić je novi trener Maribora, dok je Split predstavio Stanka Mršića. Trostruki uzastopni prvak Slovenije s Čačićem će u novi pohod na Ligu prvaka, gdje ih je prošlog ljeta na posljednjoj prepreci zaustavio baš - Čačić.

Na čelu Dinamova stručnog stožera Čačić je upisao obje pobjede u 4. pretkolu i uveo Modre među elitu, a Štajerce poslao u superjaku skupinu Europa lige (Tottenham, Lazio, Panathinaikos) gdje su pružili odličan otpor i na koncu osvojili četiri boda.

Čačić u Maribor stiže kao nasljednik Darka Milaniča, koji će od iduće sezone voditi Sturm iz Graza. Nakon što je u studenom prošle godine dobio otkaz u Dinamu, Čačićeva iduća stanica bile su Sesvete odnosno tamošnji Radnik, kojeg ipak nije uspio spasiti ispadanja u treću ligu.

500-ak kilometara južnije, u Parku mladeži je novim trenerom RNK Split imenovan Stanko Mršić. Prekaljeni lisac i stručnjak s najvećim stažom u HNL-u, koji je donedavno vodio Osijek, na press konferenciji je predstavljen skupa sa svojim sinom Antonijom, koji je među Crvene stigao iz Zadra kako bi pojačao konkurenciju u vrhu napada.

"Već dugo nije bilo ovoliko ljudi ispred mene, očito je da sam doša u veliki klub", priznao je Mršić na samom uvodu, istaknuvši:

"Došao sam ovdje graditi jedan projekt. Ova ekipa ima potencijala za sam vrh tablice. Do sada sam uvijek vodio klub u kojem nije bilo novca, a ovo je za mene novi iskorak jer je u Splitu potpuno sređena situacija", dodao je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider