Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čega se boji Mamić?

Maminjo zbrisao od novinara: Ministar Jovanović stiže na Skupštinu?

Najmoćnija figura hrvatskog nogometa, izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić još uvijek je „u bijegu“ od novinara...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon završetka sjednice Izvršnog odbora HNS-a, kompletna „momčad“ na čelu s Antom Vučemilovićem i Davorom Šukerom izašla je na glavna vrata Kuće nogometa u Rusanovoj 13, a Maminjo se elegantno izvukao na stražnji izlaz, sjeo u automobil koji ga je već čekao u „niskom startu“ i uputio se u nepoznatom smjeru.

Nitko od članova IO-a nije bio raspoložen za izjave, samo su šutke prošli pokraj „sedme sile“.

„Bez komentara“, procijedio je Vučemilović, a istu „mantru“ ponavljao je i ostatak biranog društva.

To što „obični“ članovi IO-a ne žele pred novinarske notese i nije neka senzacija, međutim, doista se ne sjećamo kada je Maminjo imao tako dugačak „medijski post“, koji traje tamo još od utakmice s Lyonom u Zagrebu.

Još do prije te utakmice mnogi bi nešto uplatili na okladu da Maminjo ne može izdržati duže od tjedan dana a da u novinama ili na televiziji ne vidi svoju milu sliku i ne pročita ili ne čuje svoju živu riječ, no, evo, na isteku je već treći mjesec a od Maminja nismo čuli niti a.

Je li prezasićen medijima, razno-ranim spekulacijama pa je odlučio uzeti višemjesečni odmor, kako tvrdi predsjednik Dinama Mirko Barišić, ili to ima veze s besjedama ministra Željka Jovanovića.

Na press konferenciji je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić napokon i obavijestio javnost što se događalo na sjednici Izvršnog odbora.

''Skupština HNS-a bit će održana 9. ožujka i o svemu će se tamo odlučivati. Skupština neće biti izborna nego će samo biti predočen akcijski plan prema naputku ministra Jovanovića. Vidjet ćemo hoćemo li njega pozvati, no ne možemo govoriti o ne potpori ministarstva'', izvijestio je Zorislav Srebrić.

Iznio je je i neke brojčane podatke. ''Prošle godine potrošeno je i uprihođeno nešto više od 90 milijuna kuna, dakle na pozitivnoj smo nuli. Za 2012. očekuju se prihodi od 2,7 milijuna kuna.''

Također, prihvaćen je zahtjev klubova da HNS podijeli pet posto zarade istim od sredstava koje će dobiti od Uefe za plasman na Euro. Klubovi će novac dobiti početkom jeseni. Smanjit će se lista sudaca i delegata, a Lučkom je odbijeno da igra kod kuće te će morati igrati u Kranjčevićevoj do kraja sezone. (Ivica Medo(VLM)

Nastavi čitati

Nastavi čitati