Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Maminjo izgubio tehniku

Maminjo 'tehnicirao' u cipelama: Zamislite, doktor nogometa proglasio me netalentiranim!

Izvršni predsjednik Dinama bio je u elementu prilikom svečanog otvorenja novih terena…

Dinamo je danas svečano otvorio 15.000 četvornih metara novouređenih pomoćnih terena u koje su utrošeni najsuvremeniji materijali. Zajedno s kozmetičkom obnovom maksimirskog stadiona taj zahvat olakšao je Dinamovu blagajnu za sedamdeset milijuna kuna.

>> Mamić 'otrčao' po Vidu, ali želi i BiH zvijezdu: Taj mi se posebno sviđa!

„Ovo je 'svemirski brod'. Ovakve uvjete imaju samo najbolji nogometni klubovi poput Barcelone, Reala ili Arsenala. Ove godine bili smo među šest najboljih, a dogodine ćemo imati najbolju nogometnu akademiju u Europi“, hrabro je obećao direktor Dinamove škole nogometa Romeo Jozak, koji je bio glavni „šef parade“.

Na otvorenju se pojavilo kompletno čelništvo „modrih“ na čelu s predsjednikom Mirkom Barišićem i izvršnim predsjednikom Zdravkom Mamićem, legende kluba iz generacije 67' Slaven Zambata, Branko Gračanin, Krasnodar Rora i Zlatko Škorić, a posebni gosti svečanosti bili su predsjednik i glavni tajnik HNS-a Vlatko Marković i Zorislav Srebrić, Željko Klarić, izaslanika ministra Radovan Fuchsa, te Ivica Lovrić, pročelnik gradskog Ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Jozak je ugledne goste poveo u razgledavanje četiri potpuno nova pomoćna terena s umjetnom travom, no glavni „animator“ kao i uvijek bio je izvršni predsjednik „modrih“. Maminjo je bio posebno inspiriran kad se stiglo do „shooting boxa“, odnosno terena gdje se usavršavaju individualne kvalitete mladih nogometaša.

„Kad sam 1971. stigao na probu u Dinamo, bio sam već reprezentativac Jugoslavije u svim selekcijama. Individualne vježbe radili smo na betonskom igralištu i s gumenim loptama. I zamislite, čovjek sa najvećom akademskom nogometnom titulom u Hrvata, ovdje prisutni doktor nogometa Zdenko Kobeščak, proglasio me netalentiranim“, našalio se Maminjo, a smijao se i Kobeščak, danas voditelj individualnog rada s perspektivnom igračima u Dinamovoj školi nogometa.

No, tek je uslijedio urnebes kad je "izvršni" krenuo „tehnicirati“ s loptom. S obzirom da je bio u odijelu i lakiranim cipelama, nije bilo loše, ali od nekoć velikog talenta očekivali smo da koju sekundu više drži loptu u zraku.

Čini se da je 'Kobe' bio u pravu!“, doviknuo je netko od „veterana“ sa strane „posloživši sve prisutne na pod“.

Možda je Kobeščak kriv za propast moje nogometne karijere, ali zato je od mene napravio poluuspješnog sportskog radnika“, smijući se skromno je konstatirao Maminjo.

Na glavnom pomoćnom terenu s umjetnom travom, koji ima Fifin certifikat i na njemu se u teoriji mogu odigravati utakmice Lige prvaka, okupile su se sve momčadi Dinama, od seniora do pionira. Predsjednik Barišić simbolično je otvorio nove terene za upotrebu presjekavši vrpcu između dvije vratnice.

„Došli smo na razinu najboljih klubova Europe. Ne smijemo stati na ovome, moramo ići dalje. Ovi tereni su dokaz kako se Dinamo skrbi o našoj mladosti. Nadamo se da će u budućnosti pristizati sve bolji rezultati“, među ostalim rekao je Barišić u kratkom govoru.

Predsjednik HNS-a Vlatko Marković poručio je mladim nadama Dinama: „Budite spremni dati za Dinamo baš sve. Ovdje se treba krv prolijevati, a kamoli znoj kako bi se ušlo u prvu momčadi. Zapamtite, tamo vas čeka raj!“ nadahnuto je poručio „El Presidente“.

Lovrić je obećao da će Grad pripomoći Dinamu, koji je sve troškove izgradnje novih terena sam snosio, iako nije vlasnik zemljišta i stadiona, u financiranju izgradnje još pokojeg pomoćnog terena, a Klarić je pohvalio napore Dinama zbog sportske izobrazbe mladih ljudi.
Nakon „govorancije“ palo je zajedničko slikanje čelništva Dinama, seniorske momčadi i nadolazećih „modrih“ nada, a onda se iznenada Maminjo dohvatio mikrofona i „urbi et orbi“ objavio da mora napustiti „feštu“ jer žuri na avion: „Odlazim u Leverkusen. Ako Bog da, vraćam se sa Vidom!“, kazao je Mamić doslovce otrčavši prema automobilu.

Na kraju programa odigrana je prigodna utakmica u kojoj su se "izmiješale" momčadi. Od seniora su zaigrali Luis Ibanez i najnovije Dinamovo pojačanje Mehmed Alispahić. Vidjeli smo nekoliko doista talentiranih dječaka koji bi za nekoliko godina mogli postati nove Dinamove zvijezde. Sammir, Badelj, Vrsaljko i ostatak društva odmah nakon svršetka službenog programa otišao je prema klupskom autobusu s kojim su se uputili prema Rogli, gdje će nastaviti pripreme za sudbinske utakmice u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati