Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Recesija u Maksimiru

Maminjo 'reže' prije Milanovića: Saznajte koliko još novca ima Dinamo!

Do kraja zimskog prijelaznog roka ostalo su još dva tjedna i još uvijek se ne zna tko će i hoće li uopće otići neka od perjanica maksimirskog kluba...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osim za Domagoja Vidu, čini se da na Maksimiru nemaju prave ponude za svoje najveće zvijezde. Pitanje je isplati li se u ovom trenutku ispod cijene prodavati igrače ili treba pričekati ljeto kada se u pravilu odrađuju najbolji poslovi? Međutim, postavlja se pitanje kako uopće preživjeti do ljeta? Ekonomska kriza hara Hrvatskom i svijetom, duboka recesija je na vratima i tko zna što će se dogoditi u sljedećih nekoliko mjeseci, a prema našim saznanjima Dinamo ima dovoljno novca za održavanje ovako skupog pogona još godinu i pol dana.

>> Čitatelji odlučili koga bi najradije vidjeli na izlaznim vratima Dinama!

Prema posljednjim potezima izvršnog dopredsjednika Dinama Zdravka Mamića može se zaključiti kako su vremena općeg blagostanja na Maksimiru prošla svršena priča. Iako Dinamo zahvaljujući spretnom i sposobnom vodstvu u financijskom smislu stoji znatno bolje od države, Maminjo je odlučio povući bolne rezove prije novoizabranog predsjednika Vlade Zorana Milanovića. Nakon što je uglavnom „očistio“ svlačionicu od prekobrojnih igrača, glavni čovjek Dinama „potegao je metlu“ i preko niske trenera u Dinamovoj školi nogometa.

Još uvijek se ne zna točan broj otpuštenih trenera, ali čini se da su među njima i neka dobra poznata imena poput Zlatka Škorića, Željka Stinčića, Vlade Kasala, Ivice Senzena, Džemala Mustedanagića i Zdenka Kobeščaka. Treba reći da su Škorić, Kobeščak i Senzen stekli uvjete za mirovinu, dok Stinčiću nedostaje još koja godina, a Kasalo je pred dobivanjem Pro A trenerske licence i ima namjeru nastaviti karijeru negdje u Njemačkoj.

Nisu isključena otpuštanja niti u drugim sektorima, što niti ne čudi jer Dinamova radna zajednica do sada je brojala preko 200 ljudi, kad se zbroje sve sekcije, barem je tako u nekoliko navrata rekao Mamić, što je enormna brojka kada se zna da jedan AC Milan ima tek nešto više od stotinu zaposlenika. Situacija očito ne miriše na dobro kad se socijalno osjetljivi Maminjo odlučio na tako drastične poteze. Ne sjećamo se da je u Dinamu pod ravnanjem Maminja bilo otpuštanja u valovima, možda tek pojedinačnih primjera.

Rezovi su praktički otpočeli angažmanom Ante Čačića. U Dinamu su shvatili da im u ovom trenutku nije potreban skup trener, pa su se odlučili za najjeftiniju varijantu, koja bi se možda mogla pokazati dobrom i u stručnom smislu. No, to je tek hipoteza, a činjenica je da Čačić nije „opustošio“ klupsku blagajnu poput nekih svojih prethodnika.

Nije tajna da je Dinamo do sada financijski pomogao „uzduž i poprijeko“ Hrvatske i šire, na maksimirskim stubama svakog se dana okupljaju oni koji su doista u nevolji, ali i razno-razni „žicaroši“ koji ciljaju na osjetljivost Dinamovog gazde prema „slabima i nemoćnima“. Međutim, „bunar“ je, čini se, gotovo presušio, a dotoka „svježe vode“ nema ni na horizontu. Nastavi li Dinamo trošiti kao „ruski helikopter“, mogao bi se uskoro doživjeti havariju. Čini se da su u Plavim salonima pogledali istini u oči i odlučili na vrijeme preventivno djelovati, jer drugu šansu možda neće ni imati.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider